Ναυάγιο στην Πύλο: Ξαφνικά το Λιμενικό ανακάλυψε το σκοινί που έδεσε στο αλιευτικό πριν βυθιστεί

Ναυάγιο στην Πύλο: Ξαφνικά το Λιμενικό ανακάλυψε το σκοινί που έδεσε στο αλιευτικό πριν βυθιστεί

Στην παραδοχή ότι πέταξαν τελικά σκοινί στο αλιευτικό που οδήγησε στον θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους προχώρησε μετά από 48 ώρες το Λιμενικό Σώμα.

Δύο μέρες μετά το ναυάγιο, και αφού πρόσφυγες και μετανάστες μιλούσαν από τις πρώτες ώρες για την επιχείρηση ρυμούλκησης του αλιευτικού, το Λιμενικό μπροστά στον φόβο στοιχείων που να αποδεικνύουν τα όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ώρες, παραδέχεται ότι «προσέγγισε και έριξε ένα μικρό κάβο στο Α/Κ προκειμένου να διαπιστώσει την υφιστάμενη κατάσταση του σκάφους και των επιβαινόντων», επιβεβαιώνοντας τις μαρτυρίες των διασωθέντων αλλά και τα όσα έχει αποκαλύψει το documentonews.gr.

Μάλιστα, η στάση του Λιμενικού, ότι ανέκρουσε πρύμνα, φαίνεται να σχετίζεται με πληροφορίες ότι υπάρχει βίντεο από τις ιταλικές αρχές και την Frontex που φαίνεται η ρυμούλκηση του αλιευτικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Τρεις ώρες περίπου νωρίτερα από τη βύθιση του Α/Κ σκάφους, το Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσέγγισε και έριξε ένα μικρό κάβο στο Α/Κ προκειμένου να διαπιστώσει την υφιστάμενη κατάσταση του σκάφους και των επιβαινόντων. Αυτή η διαδικασία διήρκησε λίγα λεπτά και εν συνεχεία αφού λύθηκε ο μικρός κάβος από ίδιους τους μετανάστες το ΠΠΛΣ απομακρύνθηκε και παρακολουθούσε το Α/Κ από κοντινή απόσταση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter