ΝΔ: «Φουλάρει» για τις ευρωεκλογές- Ο «πρωταγωνιστικός» ρόλος του Γκρίνμπεργκ και τα σεμινάρια σε γαλάζιους βουλευτές

ΝΔ: «Φουλάρει» για τις ευρωεκλογές- Ο «πρωταγωνιστικός» ρόλος του Γκρίνμπεργκ και τα σεμινάρια σε γαλάζιους βουλευτές

Ο Μητσοτάκης γύρισε από την Τήνο, όπου πέρασε τις ημέρες του Πάσχα και πλέον στο Μαξίμου μπαίνουν σε σκληρούς προεκλογικούς ρυθμούς για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, με τον Γκρίνμπεργκ να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει ένα κύκλο περιοδειών στις 13 περιφέρειες της χώρας, με σκοπό να συσπειρώσει τη παραδοσιακή βάση της γαλάζιας παράταξης αλλά και να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο της χαλαρής ψήφου, που προκαλεί πονοκέφαλο στο Μαξίμου.

Στις περιφέρειες και οι υπουργοί

Επιπλέον, οι υπουργοί αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας τις οργανωτικές τους χρεώσεις, με την αποτελεσματικότητα τους να είναι κριτήριο και για έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό, που συζητιέται εντόνως στα ενδότερα του Μαξίμου. Κομβικές θεωρούνται οι χρεώσεις του Νίκου Δένδια και του Άδωνη Γεωργιάδη, οι οποίοι θα «τρέξουν» στην Κεντρική Μακεδονία και την Δυτική Μακεδονία αντίστοιχα. Είναι περιοχές όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη διαρροή γαλάζιων ψηφοφόρων σε εκ δεξιών κόμματα.

Επιμονή του «Γκρίνμπεργκ» στον θετικό λόγο

Ο Γκρίνμπεγκ επιμένει ότι η προεκλογική εκστρατεία του κυβερνώντος κόμματος, θα πρέπει να επικεντρώνεται σε «ένα θετικό πολιτικό αφήγημα» για τους πολίτες. Για αυτό και ο Μητσοτάκης δεν θα προχωράει σε εκτεταμένες επιθέσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης και θα εστιάσει περισσότερο σε ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως είναι επαναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ, αλλά και η αύξηση των πόρων από την ΕΕ.

Σε ότι αφορά την αντιπολίτευση το δίπολο του Μαξίμου θα αναφέρει ότι το κυβερνών κόμμα εγγυάται την οικονομική και πολιτική σταθερότητα, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είναι συνώνυμα του λαϊκισμού και της τοξικότητας.

Φροντιστήρια για κοινό πολιτικό λόγο στους γαλάζιους βουλευτές

Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, η γραμματέας της Ν.Δ. Μαρία Συρεγγέλα και ο γενικός διευθυντής του κυβερνώντος κόμματος Γιάννης Σμυρλής έχουν αναλάβει τα σεμινάρια για το πώς οι βουλευτές της ΝΔ, θα τρέξουν προεκλογικά, έχοντας κοινό πολιτικό λόγο, χωρίς παραφωνίες.

Διαβάστε επίσης:


Politico: «Χιονοστιβάδα» η σκανδαλώδης ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων στην Μάλτα – Αγγίζει τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας


Τέμπη – Αποκάλυψη documentonews.gr: Αυτά είναι τα ηχητικά των συνομιλιών πριν και μετά το «νεκρό» 11λεπτο (Audio)


Ανατροπή για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση κατά της απόφασης – Επιστρέφουν όλοι στο εδώλιο


Eurovision 2024: Η EBU υποχρέωσε την Ιρλανδή Bambie Thug να αλλάξει το μακιγιάζ της λόγω Παλαιστίνης (Photos-Video)




Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter