ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν την προβληματική τροπολογία για το εκλογικό «φρένο» στον Κασιδιάρη

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν την προβληματική τροπολογία για το εκλογικό «φρένο» στον Κασιδιάρη

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υπερψήφισαν την προβληματική τροπολογία για το εκλογικό μπλόκο στο μόρφωμα Κασιδιάρη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει «παρών» στην τελευταία ψηφοφορία που συμμετείχε στην παρούσα Βουλή. ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν.

Προηγήθηκε η επιμονή της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη διατήρηση της Γ΄ παραγράφου στην επίμαχη τροπολογία, η οποία ερμηνεύει για πρώτη φορά μετά το 1974 το άρθρο 29 του Συντάγματος περί της ελεύθερης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, γεγονός που οδήγησε σε πολιτικό αδιέξοδο, τορπιλίζοντας κάθε προσπάθεια ευρύτερης συνεννόησης.

Από πλευράς του ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης περιόρισε τα αδικήματα σε 187 (εγκληματική οργάνωση), 187Α (τρομοκρατικές πράξεις) και 134 (εσχάτη προδοσία) του Ποινικού Κώδικα, αλλάζοντας τη διατύπωση αναφορικά με το πώς θα διασφαλίζεται η -σύμφωνα με το άρθρο 29 του Συντάγματος- «ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος», ενώ την αντίδρασή του εξέφρασε από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος επισήμανε για άλλη μια φορά την αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συμπερίληψη του άρθρου 29 στην τροπολογία, καθώς -σύμφωνα με την κριτική που άσκησε και ο Αλέξης Τσίπρας- η ερμηνευτική διάταξη για το εν λόγω άρθρο μπορεί να οδηγήσει στο μέλλον σε επικίνδυνες ατραπούς.

Διαβάστε επίσης:

Κυνική ομολογία Γεωργιάδη: «Καθαρά θέμα τακτικής να έρθει η διάταξη στο παρά πέντε των εκλογών»

Τροπολογία Κασιδιάρη: Πολιτικό αδιέξοδο λόγω κυβερνητικής αδιαλλαξίας

Το παρασκήνιο της σύμπλευσης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για την τροπολογία Κασιδιάρη

Τροπολογία-«φρένο» στον Κασιδιάρη κατέθεσε ο Τσίπρας: «Θέλετε τον Κασιδιάρη εκτός νομιμότητας, αλλά όχι τον χρυσαυγιτισμό»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter