ΝΔ: «Μασάζ» για να αμβλυνθούν οι αντιθέσεις στον δρόμο προς τις Ευρωεκλογές – Ενεργοποιείται ο κομματικός μηχανισμός

ΝΔ: «Μασάζ» για να αμβλυνθούν οι αντιθέσεις στον δρόμο προς τις Ευρωεκλογές – Ενεργοποιείται ο κομματικός μηχανισμός

Ανοιχτά παραμένουν αρκετά κοινωνικά μέτωπα τα οποία πιέζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα  την πολιτική φθορά αλλά και την όξυνση των αντιθέσεων στη γαλάζια παράταξη. Συγκεκριμένα, εν όψει και των ευρωεκλογών, το Μαξίμου έχει χαράξει ήδη σχέδιο για να πέσουν οι τόνοι και να «ζεσταθεί» ο κομματικός μηχανισμός.

«Μασάζ» στους γαλάζιους βουλευτές

Σε ότι αφορά τις βαθιές ρωγμές που έχουν δημιουργηθεί από το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, το Μαξίμου κάνει «μασάζ» στους γαλάζιους βουλευτές, θέλοντας παράλληλα να τους αποκόψει αρκετούς από την επιρροή Σαμαρά.

Χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Star, όπου, αναφερόμενος στους βουλευτές που δεν στήριξαν τον νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, επεσήμανε ότι «δεν κουνάω το δάχτυλο σε αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη. Δεν υπάρχουν βουλευτές δύο ή τριών ταχυτήτων. Η κοινοβουλευτική μας ομάδα είναι απολύτως συνεκτική».

Υπενθυμίζεται ότι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, σχετικά με τις καταγγελίες του Αντώνη Σαμαρά περί ανεπίτρεπτων πιέσεων, ότι «δεν ασκήθηκε καμία πίεση στους βουλευτές, δημοσίως ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπάρχει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, αυτό έγινε πράξη στις διήμερες ενημερωτικές συναντήσεις που κάποιοι ειρωνεύτηκαν ως φροντιστήρια».

Προσβλέπουν στο «ξεφούσκωμα» του αγροτικού κινήματος

Σε ότι αφορά το αγροτικό μέτωπο, το Μαξίμου ευελπιστεί, μετά την μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, το κίνημα να αποδυναμωθεί, για αυτό και άλλωστε προσπαθεί επικοινωνιακά να δείξει κατανόηση στα αιτήματα των αγροτών. Βέβαια, ενώ στην κυβέρνηση λένε σε κάθε τόνο ότι είναι δικαιολογημένα πολλά από τα αιτήματα των αγροτών, βάζουν «μπλόκο» στη λήψη οποιουδήποτε άλλου μέτρου. Όπως είπε ο πρωθυπουργός «δεν έχουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω. Ξεπεράσαμε τα όρια των δυνατοτήτων μας» προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα θα ξαναμπούν τα πράγματα σε μία σειρά και «οι αγρότες θα γυρίσουν στα χωράφια τους».

Σε ότι αφορά τους αγρότες θα υπάρξει καθαρή εικόνα μετά τις διαβουλεύσεις στα μπλόκα, στα οποία κατευθύνονται μετά το συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Τέλος, η κυβέρνηση εν όψει και των ευρωεκλογών χρησιμοποιεί σαν «τυράκι» και την επαναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ, με σκοπό να πείσει τους αγρότες να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία.

Το μέτωπο με τους φοιτητές και η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας

Πέρα από το αγροτικό ζήτημα η κυβέρνηση έχει απέναντί της και τη φοιτητιώσα νεολαία, που διαδηλώνει σε όλες τις μεγάλες πόλεις, με σκοπό να μη περάσει το νομοσχέδιο για την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων. Η κυβέρνηση θέλει να περάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το νομοσχέδιο, ώστε να σχεδιάσει το αγώνα των ευρωεκλογών με «θετική ατζέντα», όπως λένε.

Σενάρια για αύξηση του κατώτατου μισθού και περιοδείες Μητσοτάκη

Τις επόμενες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αρχίσει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό την επανασυσπείρωση της γαλάζιας βάσης, που το τελευταίο διάστημα χαρακτηρίζεται από έντονες αντιθέσεις. Στην κατεύθυνση της «θετικής» ατζέντας αναμένεται να περάσει από το υπουργικό συμβούλιο, αύξηση του κατώτατου μισθού τον Μάρτιο.

Το «χαρτί» των εξωτερικών και εσωτερικών εχθρών

Ένα άλλο αφήγημα που συγκροτεί η κυβέρνηση για την μάχη των ευρωεκλογών, είναι ότι υπάρχουν «εσωτερικοί» και «εξωτερικοί» εχθροί στο ευρωκοινοβούλιο, που θέλουν να πλήξουν πολιτικά τον Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Χαρακτηριστικά, για το ψήφισμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, όπου κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για την ποιότητα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθετεί συνωμοσιολογικά σενάρια, σημειώνοντας ότι «κάποιοι έχουν σκοπό να πλήξουν στο Ευρωκοινοβούλιο τη ΝΔ και βάζουν την υπογραφή τους για να κοπούν πόροι από την Ελλάδα. Την απάντηση θα τη στείλουμε συστημένη στις 9 Ιουνίου, δίνοντας στη ΝΔ μια μεγάλη εκλογική νίκη, εκλέγοντας στο Ευρωκοινοβούλιο ανθρώπους, που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα στην Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης: ΝΔ: Απόπειρα επαναπροσέγγισης της βάσης ενόψει Ευρωεκλογών – Τα ανοιχτά μέτωπα και η φθορά

«Κόκκινη κάρτα» στις «ευρωπαϊκές γνώσεις» του Μητσοτάκη από τον Νίκο Φαραντούρη – Τι λέει για τις καταλήψεις (Video)

Αντώναρος: Περιμένω από τον Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη από Δούρου, Παππά και Τσίπρα για το Μάτι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter