ΝΔ: Απόπειρα επαναπροσέγγισης της βάσης ενόψει Ευρωεκλογών – Τα ανοιχτά μέτωπα και η φθορά

ΝΔ: Απόπειρα επαναπροσέγγισης της βάσης ενόψει Ευρωεκλογών – Τα ανοιχτά μέτωπα και η φθορά

Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση Μητσοτάκης έχει υποστεί υπολογίσιμη πολιτική φθορά, έχοντας ανοιχτά μέτωπα, όπως το αγροτικό και φοιτητικό κίνημα. Παράλληλα, η ακρίβεια θερίζει την ελληνική κοινωνία, γεγονός που αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις βαθιές ρωγμές που έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο για το ομόφυλα ζευγάρια στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης, προκαλούν έντονη ανησυχία στο Μαξίμου.

«”Όχι” στη χαλαρή ψήφο»

Στην ομιλία του στην κοπή πίτας της γραμματείας του Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «στα 50ά γενέθλια της ΝΔ δεν νοείται η μεγάλη μας παράταξη να πάει σε εθνική κάλπη χαλαρά. Θα πάμε συντεταγμένα, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα πάμε να μιλήσουμε για την Ευρώπη στην Ελλάδα, αλλά κυρίως για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Η εικόνα της πατρίδας μας στην Ευρώπη έχει αλλάξει άρδην».

Σενάρια περί «εσωτερικών» και εξωτερικών «εχθρών»

Παράλληλα, δεν απέφυγε και τις θεωρίες συνωμοσίας για το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου, που εκφράζει την έντονη ανησυχία για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός «κάποιοι έχουν σκοπό να πλήξουν στο Ευρωκοινοβούλιο τη ΝΔ και βάζουν την υπογραφή τους για να κοπούν πόροι από την Ελλάδα. Την απάντηση θα τη στείλουμε συστημένη στις 9 Ιουνίου, δίνοντας στη ΝΔ μια μεγάλη εκλογική νίκη, εκλέγοντας στο Ευρωκοινοβούλιο ανθρώπους, που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα στην Ευρώπη». 

Τα σενάρια περί «εσωτερικών» και «εξωτερικών» εχθρών έχουν σαν στόχο την συσπείρωση της γαλάζιας βάσης, που χαρακτηρίζεται από έντονες αντιθέσεις το τελευταίο διάστημα, λόγω και της πόλωσης για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο. Το επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να επαναπροσεγγίσει τα δεξιά ακροατήρια, με σκοπό να μην υπάρχουν μεγάλες διαρροές στα εκ δεξιών κόμματα.

Διαβάστε επίσης: Ομολογία Φωτήλα στην Εξεταστική: «Αν έρθει η δικογραφία, θα τιναχτεί η προανάκριση στον αέρα»

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Αποχωρεί η Αντιπολίτευση

Νέα συγκάλυψη στην Εξεταστική για τα Τέμπη: Απερρίφθη από τη ΝΔ το αίτημα να διερευνηθεί για ψευδορκία ο Καραμανλής

Μαρία Καρυστιανού: Η «μάνα των Τεμπών» που έκανε την Ευρώπη να δακρύσει

Επιζήσας στην Εξεταστική: «Δεν υπάρχει δικλείδα ασφαλείας για το πώς δύο τρένα μπαίνουν σε αντίθετη γραμμή»

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταθέσει στην Εξεταστική ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που είχε προειδοποιήσει τον Καραμανλή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter