ΣΥΡΙΖΑ: Να καταθέσει στην Εξεταστική ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που είχε προειδοποιήσει τον Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταθέσει στην Εξεταστική ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που είχε προειδοποιήσει τον Καραμανλή

Την κατάθεση του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , Φίλιππου Τσαλίδη, μετά την αποκάλυψη για το έγγραφο που είχε αποστείλει στον τότε υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ύβρις απέναντι στα θύματα, η προσβολή των οικογενειών τους, η συγκάλυψη της αλήθειας, είναι, δυστυχώς, η τακτική της κυβέρνησης της ΝΔ για να αποφύγει την μεγάλη ευθύνη της, η οποία προκύπτει από τη δυνατότητα που είχε ως κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις που θα προστάτευαν την ανθρώπινη ζωή.
Αλλά δεν θα τα καταφέρει. Όχι αυτή τη φορά. Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι με το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη η ελληνική κοινωνία βίωσε μια τραγωδία η οποία είχε προαναγγελθεί. Μόνο που αυτοί που γνώριζαν τον κίνδυνο και είχαν την ευθύνη να τον αποτρέψουν, δεν το έπραξαν. Την πρώτη ευθύνη φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος εμφανίστηκε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών να αρνείται κάθε γνώση των σοβαρών προβλημάτων και να επικεντρώνεται στον «ανθρώπινο παράγοντα».

Μόνο που γνώριζε. Γνώριζε και τώρα ψεύδεται, διαστρεβλώνει τα γεγονότα, τα ερμηνεύει κατά το δοκούν, τα αποσιωπά όταν δεν τον βολεύουν. Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Σερρών της ΝΔ και η κυβέρνησή του γνωρίζουν, ψεύδονται και συγκαλύπτουν. Για μια ακόμη φορά.

Το επιβεβαιώνει το σημερινό, αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία». Ενάμιση χρόνο πριν από τη τραγωδία, στις 6 Σεπτεμβρίου 2021, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, σε επιστολή του, η οποία κοινοποιήθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αναφερόταν στον «ορατό κίνδυνο να υπάρξει ένα συμβάν μεγίστης σοβαρότητας».

Είναι φανερό. Η επιστολή αυτή, για τα «Σοβαρά λειτουργικά προβλήματα του Ελληνικού Σιδηροδρόμου», εξηγεί και τον λόγο για τον οποίο η κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή είχε απορρίψει το αίτημα να καταθέσει ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε σήμερα εκ νέου αίτημα να καταθέσει ως μάρτυρας. Θα το αρνηθεί κι αυτή τη φορά η κυβερνητική πλειοψηφία;

Η ύβρις απέναντι στα θύματα, η προσβολή των οικογενειών τους, η συγκάλυψη της αλήθειας, είναι, δυστυχώς, η τακτική της κυβέρνησης της ΝΔ για να αποφύγει την μεγάλη ευθύνη της, η οποία προκύπτει από τη δυνατότητα που είχε ως κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις που θα προστάτευαν την ανθρώπινη ζωή.
Αλλά δεν θα τα καταφέρει. Όχι αυτή τη φορά. Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί.

Διαβάστε επίσης:

Έκθετος ο Καραμανλής: Στη δημοσιότητα δραματική προειδοποίηση για μοιραίο «συμβάν με ανυπολόγιστες συνέπειες»

Καραμανλής στην Εξεταστική: Επιμένει στο ανθρώπινο λάθος για να βγει από το κάδρο

Έγκλημα στα Τέμπη: Μπάζωσαν τον χώρο αλλά κανείς δεν λέει ποιος έδωσε την εντολή

Έγκλημα στα Τέμπη: Νίπτει τας χείρας της η Hellenic Train για τα εκρηκτικά υγρά και αέρια

Απίστευτη καταγγελία πατέρα νεκρού στα Τέμπη: Η Εισαγγελέας του Α.Π. είπε «πώς κάνετε έτσι, είναι ένα μικρό ηθικό θέμα»

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο στα αντικείμενα των ανθρώπων που κάηκαν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter