Ομολογία Φωτήλα στην Εξεταστική: «Αν έρθει η δικογραφία, θα τιναχτεί η προανάκριση στον αέρα»

Ομολογία Φωτήλα στην Εξεταστική: «Αν έρθει η δικογραφία, θα τιναχτεί η προανάκριση στον αέρα»

Στην παραδοχή πως η ΝΔ ουσιαστικά δεν επιθυμεί τη διαβίβαση της δικογραφίας του εφέτη – ανακριτή προχώρησε στην Εξεταστική Επιτροπή ο Ιάσων Φωτήλας, ο οποίος αναπληρώνει τον εισηγητή της πλειοψηφίας Λάζαρο Τσαβδαρίδη.

Ο βουλευτής της συμπολίτευσης συνέχισε τη στοχοποίηση του εφέτη – ανακριτή Λάρισας, την οποία ξεκίνησε ο συνήθης ύποπτος, Δημήτρης Μαρκόπουλος.

«Ποια η σχέση του κ. Κόκκαλη με την Εισαγγελία Εφετών Λαρίσης;» αναρωτήθηκε πονηρά επειδή απαντήθηκε από την Εισαγγελία το αίτημα του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ για διαβίβαση της δικογραφίας του εφέτη – ανακριτή σε σχέση το έγκλημα των Τεμπών.

Και πρόσθεσε πως «κινδυνεύει να τιναχτεί η προανάκριση στον αέρα αν διαβιβαστεί η δικογραφία», ομολογώντας την απροθυμία της πλειοψηφίας στην αποστολή των κρίσιμων στοιχείων που συνέλλεξε ο εφέτης – ανακριτής.

Μάλιστα, νωρίτερα η αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Κατερίνα Παπακώστα, αφηγήθηκε πως το πρώτο αίτημα της Εξεταστικής προς το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη διαβίβαση της δικογραφίας έγινε στις 15/12/2023, ενώ στις 25/1/2024 η Επιτροπή υπενθύμισε εκ νέου το αίτημα της, με αποτέλεσμα στις 31/1/24 το αίτημα έφτασε «δια του υπουργείου Δικαιοσύνης στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο».

Συνεπώς, από την αφήγηση της κ. Παπακώστα ξεκαθαρίστηκε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης καθυστέρησε ενάμιση μήνα να πράξει τα δέοντα.

«Ο Κόκκαλης και ο Βαξεβάνης»

Για την αποκλειστική είδηση που μετέδωσε το documentonews.gr αναφορικά με το έγγραφο αίτημα του κ. Κόκκαλη, ο κ. Φωτήλας σχολίασε σκωπτικά πως το γνώριζαν «ο κ. Κόκκαλης και ο κ. Βαξεβάνης», αλλά η πλειοψηφία έλαβε γνώση μετά από εκείνους.

Ως εκ τούτου, ο κ. Φωτήλας κατάφερε «με έναν σμπάρο δύο τρυγόνια», αφού τσαλαπάτησε τη διάκριση των εξουσιών βάλλοντας κατά του εφέτη – ανακριτή, ενώ επιτέθηκε και σε ένα Μέσο γιατί δημοσίευσε ένα αληθές γεγονός.

Διαβάστε επίσης: Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Αποχωρεί η Αντιπολίτευση

Νέα συγκάλυψη στην Εξεταστική για τα Τέμπη: Απερρίφθη από τη ΝΔ το αίτημα να διερευνηθεί για ψευδορκία ο Καραμανλής

Μαρία Καρυστιανού: Η «μάνα των Τεμπών» που έκανε την Ευρώπη να δακρύσει

Επιζήσας στην Εξεταστική: «Δεν υπάρχει δικλείδα ασφαλείας για το πώς δύο τρένα μπαίνουν σε αντίθετη γραμμή»

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταθέσει στην Εξεταστική ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που είχε προειδοποιήσει τον Καραμανλή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter