Νέα δεδομένα στο αίνιγμα αλλαγής ηγεσίας στη δικαιοσύνη

Τηλεφωνικές επαφές είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας λίγα 24ωρα πριν επισκεφθεί το Προεδρικό Μέγαρο για να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Κατά τη διάρκεια αυτών των τουλάχιστον τριών τηλεφωνικών επικοινωνιών, οι οποίες -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του documentonews.gr– έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η δρομολόγηση αλλαγής σκυτάλης στην ηγεσία της δικαιοσύνης είναι μια καθόλα συνταγματική πράξη.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αναγνώρισε μεν ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης συμβαδίζουν με τις επιταγές του συντάγματος όμως κατέστησε σαφές από την πλευρά του ότι εγείρεται πολιτικό ζήτημα λόγω του ειδικού πολιτικού περιβάλλοντος που έχει διαμορφωθεί μετά το πέρας των ευρωεκλογών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες του documentonews.gr, στο τραπέζι τέθηκε μια εναλλακτική φόρμουλα για το πως θα μπορέσει τελικά να συντελεστεί η αλλαγή στην ηγεσία της δικαιοσύνης. Χωρίς να θεωρείται δεδομένη η υιοθέτηση αυτής της εναλλακτικής από τον ΠτΔ, μένει να αποδειχθεί το αμέσως επόμενο διάστημα αν ο Προκόπης Παυλόπουλος θα προχωρήσει στην υπογραφή του σχετικού προεδρικού διατάγματος.