Νέα Δημοκρατία, ΜΜΕ, Τεχεράνη το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής

Νέα Δημοκρατία, ΜΜΕ, Τεχεράνη το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής

Δεν άφησαν την ευκαιρία να πέσει κάτω τα ΜΜΕ που στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκμεταλλευόμενα το άρθρο του πρέσβη ε.α. Γ. Αϋφαντή, στο slpress για τις σχέσεις των κομμάτων στην Αθήνα με το Τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή προς άγρα ψήφων.

Φυσικά τα ΜΜΕ αυτά στάθηκαν στη μη υποψηφιότητα της Ρομά, Σαμπιχά Σουλεϊμάν, στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2014 ως απόδειξη για την «προτίμηση» του προξενείου στην Αξιωματική Αντιπολίτευση αλλά προσπέρασαν με χαρακτηριστική ευκολία αναφορές όπως « Διεκδικεί πλέον η ΝΔ, μετά την επικράτησή της στις 21 Μαΐου, να αντιστραφεί η συναλλαγή και να επιχορηγηθεί από τους Τούρκους η ίδια, όπως συνέβαινε παλαιότερα! Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά παραδείγματα. Περιορίζομαι να θυμίσω ότι ο σε βαθμό εξαλλοσύνης τουρκόφρων Σαδίκ είχε μεν εκλεγεί βουλευτής Ξάνθης το 1990 ως ανεξάρτητος, αλλά στήριζε με θρησκευτική συνέπεια τον πρωθυπουργό των 151 εδρών Κώστα Μητσοτάκη, μαζί με τον έτερο ανεξάρτητο βουλευτή Ροδόπης Φαΐκογλου!».

Ο κ. Αϋφαντής πάντως επανήλθε κατηγορώντας και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, για στοχοποίησή του με αφορμή μία πειθαρχική δίωξή και προς το πρόσωπό του όταν υπηρετούσε στην πρεσβεία μας στην Τεχεράνη.

Πρόκειται για μια υπόθεση παράνομης έκδοσης και πώλησης για πάνω από 400 βίζες με πρωταγωνιστή τον Πρόξενο της Ελλάδος στο Ιράν, Ιωάννη Λούζη.

Ο κ. Αϋφαντής υποστηρίζει, πάλι στο slpress, ότι ήταν εκείνος που αποκάλυψε τον Μάη του 2016 το κύκλωμα. Ψευδές, η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν στο γραφείο του τότε ΥΠΕΚ Ν. Κοτζιά έφτασε καταγγελία για παράνομη πώληση βίζας από διοικητική υπάλληλο της πρεσβείας της Τεχεράνης.

Ο κ. Κοτζιάς, ζήτησε αντίγραφα από όλες τις βίζες που εξέδιδε το προξενείο της Τεχεράνης και εντόπισε πάνω από 400 παράνομες ειδικές βίζες που στέλνονταν σε ένα δικηγορικό γραφείο στην Κεφαλονιά που ήταν το γραφείο του αδελφού του Προξένου Ιωάννη Λούζη, έστειλε την υπόθεση στο Πειθαρχικό και ο εν λόγο διπλωμάτης εκδιώχθηκε από το Υπουργείο.

Παράλληλα ο ΥΠΕΞ έστειλε στον Πρεσβευτή στην Τεχεράνη Γ. Αϋφαντή μήνυμα να πάρει τα μέτρα του έναντι του προξένου του. Ο τελευταίος, με τηλεγράφημα ειδικού χειρισμού απάντησε ότι δεν υπήρχε ζήτημα διότι είχε εξετάσει, «μία προς μία τις βίζες και είναι καθαρές».

Κατόπιν τούτων η εισαγγελία διαφθοράς έστειλε στην Τεχεράνη εισαγγελέα μαζί με τον Πρεσβευτή κ. Γεωργακέλο, στον οποίο είχε ανατεθεί το πειθαρχικό.

Η έκθεση του ήταν καταπέλτης και στη βάση αυτή στάλθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο Πειθαρχικό μεταξύ αυτών και ο κ. Αϋφαντής ο οποίος, μετά τη φυγή του κ. Κοτζιά από το ΥΠΕΞ, δεν αθωώθηκε, όπως υποστηρίζει ι ίδιος, αλλά έπεσε στα μαλακά και τιμωρήθηκε με μικρή ποινή.

Επιπροσθέτως, το documentonews.gr γνωρίζει ότι ο κ. Αϋφαντής είχε ενημερωθεί για τα έργα και τις ημέρες του προξένου του από τον πρέσβη Νικόλαο Βαμβουνάκη, της ΥΔΑΣ. Αυτά τα ολίγα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter