Νέα Φιλαδέλφεια: Η μοιραία… βεβαιότητα της ΕΛΑΣ που επέτρεψε τη φονική επίθεση: «Ασ’τους πάνε να κοιμηθούν»

Νέα Φιλαδέλφεια: Η μοιραία… βεβαιότητα της ΕΛΑΣ που επέτρεψε τη φονική επίθεση: «Ασ’τους πάνε να κοιμηθούν»

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είχαν τη… βεβαιότητα πως το κομβόι των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα κατέληγε για διανυκτέρευση σε στέκια Ελλήνων οπαδών στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, η λανθασμένη αυτή εκτίμηση και ο εφησυχασμός στην Ελληνική Αστυνομία, παρότι ήταν ενήμερη για την «κάθοδο» των διαβόητων χούλιγκανς Bad Blue Boys, δεν τους απέτρεψε από τη φονική έφοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε ως τραγική κατάληξη τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Δείτε επίσης: Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός 22χρονος οπαδός της ΑΕΚ στα άγρια επεισόδια από χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Video)

Αυτή η… βεβαιότητα, λοιπόν, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ότι το κονβόι των χούλιγκαν πάει για… ύπνο, μεταφέρθηκε και στους αστυνομικούς στο πεδίο. Έτσι, ουδέποτε έγινε προσπάθεια να μπλοκαριστεί το τσούρμο που έφτασε ανενόχλητο ως την Αθήνα και εν συνεχεία… περπατώντας ως τη Νέα Φιλαδέλφεια με τους αστυνομικούς απλώς να τους «κοιτάζουν», όπως αποτυπώνει άλλο βίντεο, του τηλεοπτικού σταθμού Star, αυτή τη φορά.

Δείτε επίσης: Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ καρέ η πορεία πριν την επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια – Και… πίσω τους αστυνομία (Video)

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα των «Νέων», που υπογράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, μέχρι τώρα υπήρχε η εικόνα ότι δεν έχει σταλεί ισχυρότατατη αποτρεπτική δύναμη στο σημείο που θα έστηνε μπλόκο στους χούλιγκαν λόγω μικρού χρονικού περιθωρίου. Όμως, αποδεικνύεται πως υπήρχαν διαθέσιμες τοπικές δυνάμεις και έγινε περαιτέρω κινητοποίηση η οποία όμως έληξε λόγω ψευδαίσθησης ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

Όλη αυτή η βεβαιότητα φαίνεται πως προέκυψε, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, με βάση ένα ενημερωτικό έγγραφο της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας πως οι Κροάτες θα κινηθούν προς τη λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου θα τους υποδέχονταν Έλληνες οπαδοί. Όταν πέρασαν τα διόδια της Ελευσίνας τα ίχνη τους… χάθηκαν καθώς η αυτοκινητοπομπή «διαλύθηκε» γιατί άλλα οχήματα μπήκαν στην Αττική Οδό και άλλα πήγαν προς Σκαραμαγκά.

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε τα ΙΧ βγήκαν από την Αττική Οδό στην έξοδο της Λεωφόρου Κύμης και εκεί θεωρείται πως συνάντησαν δεκάδες Έλληνες οπαδούς που τους τροφοδότησαν με καδρόνια με τα οποία μπήκαν στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ειρήνη», με τις εικόνες που αποτυπώθηκαν από την πρώτη στιγμή στα βίντεο, αποκαλύπτοντας το επιχειρησιακό φιάσκο της ΕΛΑΣ.

Δείτε επίσης: Ανενόχλητοι έφτασαν ως την Αθήνα οι Κροάτες χούλιγκανς (Video)

Εν συνεχεία… τους παρακολουθούσαν

Ωστόσο, άλλο βίντεο, του τηλεοπτικού σταθμού Star, δείχνει τους Κροάτες χούλιγκαν, λίγη ώρα πριν τη δολοφονική επίθεση. Συγκεκριμένα, καταγράφει την πορεία από τον σταθμό του Περισσού μέχρι το γήπεδο της ΑΕΚ. Οι χούλιγκαν φορούν μάσκες full face και κρατώντας ρόπαλα, σιδηρολοστούς και αλυσίδες.

Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως λίγο αργότερα, κάμερα καταγράφει στο ίδιο σημείο επτά αστυνομικούς με φακούς στα χέρια να τους ακολουθούν δίχως να τους σταματούν, σύμφωνα με το Star.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter