Νέα Φιλαδέλφεια: «Τραγική αποτυχία», λέει ο Οικονόμου αλλά δεν παραιτείται (Video)

Νέα Φιλαδέλφεια: «Τραγική αποτυχία», λέει ο Οικονόμου αλλά δεν παραιτείται (Video)

«Υπήρχαν πληροφορίες που δεν αξιολογήθηκαν σωστά, πρωτοφανή επιχειρησιακά λάθη. Υπήρξαν άνθρωποι που ξεκίνησαν από την Κροατία και έφτασαν στον χώρο των επεισοδίων χωρίς να τους σταματήσει κανείς» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου για τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι στους Κροάτες νεοναζί χούλιγκαν που δολοφόνησαν τον του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή και τραυμάτισαν άλλους στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ότι εμφανίστηκαν δύο διαφορετικά πρόσωπα της Αστυνομίας: στον τομέα της πρόληψης και της αποτροπής υπήρξε τραγική αποτυχία, αλλά υπήρξαν μετά τη δολοφονία δεκάδες συλλήψεις.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί

Διαβάστε σχετικά: Γιάννη Οικονόμου, παραιτήσου!

Υποστήριξε ακόμη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ότι έχουν κινηθεί διαδικασίες για να αποδοθούν οι ευθύνες στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. αλλά οι πρώτες του κινήσεις ήταν να «ξηλώσει» επτά αξιωματικούς, από τους οποίους οι έξι είναι της Τροχαίας.

Απορρίπτει το ενδεχόμενο παραίτησής του, που έχει ζητήσει ήδη η αντιπολίτευση, λέγοντας ότι θα δσει τη μάχη της βελτίωσης της ΕΛ.ΑΣ. Σε μεγάλο βαθμό έριξε τις ευθύνες μόνο σε αξιωματικούς της Αστυνομίας αποφεύγοντας να αναφερθεί στην ηγεσία της.

Διαβάστε επίσης: Νέα Φιλαδέλφεια: Τροχονόμοι πλήρωσαν την ανικανότητα της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

«Έχει ξεκινήσει η διαδικασία απόδοσης ευθυνών σε όλα τα επίπεδα. Και με τη δήλωσή μου το πρωί είπα αυτό που λέει ο κάθε πολίτης. Ήταν απαράδεκτο. Ένα κομβόι διάνυσε τη μισή Ελλάδα και δεν τους σταμάτησε κανείς. Είδαμε το ένα πρόσωπο της Αστυνομίας που δεν μας τιμά, μας στεναχώρησε και ήδη ξεκίνησε η ΕΔΕ», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Αναγκαστικά παραδέχτηκε λάθη της Αστυνομίας αλλά περιμένει «να δούμε τι συνέβη με τα δύο αντιφατικά πρόσωπα της ΕΛΑΣ. Ενώ έγιναν 98 συλλήψεις και άλλες στα σύνορα, στον τομέα της πρόληψης και της αποτροπής είχαμε μία τραγική αποτυχία. Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Δεν είμαστε κυβέρνηση που μασάει τα λόγια της. Ήταν μια εικόνα τελείως ξένη με αυτή που μας έχει συνηθίσει η ΕΛΑΣ. Υπήρχαν πληροφορίες που δεν αξιολογήθηκαν σωστά, πρωτοφανή επιχειρησιακά λάθη. Υπήρξαν άνθρωποι που ξεκίνησαν από την Κροατία και έφτασαν στον χώρο των επεισοδίων χωρίς να τους σταματήσει κανείς».

«Λέω ευθέως, και απαντώ και σε αυτούς που έσπευσαν να μας κουνήσουν το δάκτυλο, πως ότι μας δείξει η έρευνα, θα σημάνει και αντίστοιχες αποφάσεις. Δεν σταματάμε εκεί. Αυτό που έγινε ήταν απαράδεκτο. Δεν νοείται στελέχη της ΕΛΑΣ να αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο πληροφορίες και περιστατικά. Απαιτείται ευθύνη, συνεργασία και αποτελεσματικότητα. Όχι να πασάρουν τις εντολές και την ευθύνη ο ένας στον άλλον».

Για το ενδεχόμενο παραίτησης, απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει 6-7 φορές την παραίτησή μου. Ο κ. Ανδρουλάκης θέλει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ, οπότε ακολούθησε φυσιολογικά. Δεν θα είχα κανένα θέμα να παραιτηθώ, αν το ζήτημα είχε να κάνει με πολιτικό σχεδιασμό. Ο κάθε υπουργός δεν είναι αστυνομικός, δεν είναι επιχειρησιακός για να κάνει σχέδιο πως θα σταματήσουμε τους χούλιγκαν. Η παραίτηση θα ήταν ο εύκολος δρόμος. Αναλαμβάνω την ευθύνη, θα δουλέψουμε σκληρά, να βελτιώσουμε ό,τι βελτιώνεται και να κάνουμε την Ελληνική Αστυνομία όπως πρέπει να είναι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter