Νέο περιστατικό λογοκρισίας στην ΕΡΤ: «Πετσόκοψαν» δηλώσεις του Πέτρου Τατούλη σχετικά με τις υποκλοπές

Νέο περιστατικό λογοκρισίας στην ΕΡΤ: «Πετσόκοψαν» δηλώσεις του Πέτρου Τατούλη σχετικά με τις υποκλοπές

Ακόμη ένα περιστατικό λογοκρισίας στην ΕΡΤ επί των ημερών της διοίκησης του Κωσναντίνου Ζούλα έρχεται στην επιφάνεια, καθώς σύμφωνα με καταγγελία δημοσιογράφου της ΕΡΤ Καλαμάτας υπήρξε παρέμβαση της διοίκησης της κρατικής ραδιοτηλεόρασης σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη σχετικά με τις ευθύνες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπόθεση υποκλοπών.

Συγκεκριμένα, την καταγγελία στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων έκανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Καλαμάτας, Ηλίας Μαραβάς. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο ίδιος ο Συντονιστής Περιεχομένου των Περιφερειακών Σταθμών, Στέφανος Κοτρωνάκης ήταν που ενημέρωσε τον Ηλία Μαραβά πως αφαιρέθηκαν από το δημοσίευμά του οι αναφορές του πρώην Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Καλαμάτας στις 20 Δεκεμβρίου για τις ευθύνες του πρωθυπουργού στην υπόθεση των υποκλοπών.

«Καταγγέλλω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αλλοίωση στο δημοσίευμά μου και όπως επιτάσσουν η επαγγελματική μου συνείδηση και ο Κώδικας Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω κάθε μορφή λογοκρισίας στη δουλειά μου. Εκτός από την αλλαγή στον τίτλο του άρθρου και την αφαίρεση των μη αρεστών τμημάτων του κειμένου, διαγράφηκαν όλα τα ολιγόλεπτα ηχητικά αποσπάσματα της συνέντευξης Τατούλη, τα οποία είχα επιμεληθεί και αφορούσαν τόσο το ζήτημα των υποκλοπών όσο και τα υπόλοιπα θέματα της συνέντευξης», καταγγέλλει ειδικότερα ο Ηλίας Μαραβάς.

«Αποτέλεσμα των εκτεταμένων λογοκριτικών παρεμβάσεων ήταν να αλλάξει συνολικά η δομή της ανάρτησης και να καταστήσει το δημοσίευμα ασαφές και ελλιπές, αφού το κεντρικό του στοιχείο ήταν τα ολιγόλεπτα ηχητικά αποσπάσματα της συνέντευξης. Το ακόμα πιο λυπηρό είναι ότι ο Στέφανος Κοτρωνάκης προσπαθεί όπως και στην περίπτωση Σωτήρη Αργύρη, να δικαιολογήσει τη λογοκρισία με ισχυρισμούς που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καθώς και με επιχειρήματα που απλά δεν αντέχουν κριτικής».

Διαβάστε επίσης:

Φίμωση και λογοκρισία στην ΕΡΤ του Ζούλα καταγγέλλει ο Δάρρας

Εκθέτουν περισσότερο την ΕΡΤ του Ζούλα οι δικαιολογίες για τη λογοκρισία Παυλόπουλου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter