Νέο «ποινολόγιο» στα σχολεία: Τι ανακοινώθηκε για αποβολές, απουσίες και κινητά τηλέφωνα

Νέο «ποινολόγιο» στα σχολεία: Τι ανακοινώθηκε για αποβολές, απουσίες και κινητά τηλέφωνα
Φωτογραφία αρχείου / Eurokinissi

Νέους σχολικούς κανόνες στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της ενδοσχολικής βίας παρουσίασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε μέτρα, που μεταξύ άλλων αφορούν τη λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας καταγγελιών, την επαναφορά της πενθήμερης αποβολής, την αλλαγή στο σύστημα των απουσιών, αλλά και τη χρήση κινητών τηλεφώνων.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

  • Η λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας καταγγελιών για περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία. Στην πλατφόρμα θα μπορούν οι μαθητές και οι γονείς τους, να υποβάλλουν αναφορές για περιστατικά τα οποία τους απασχολούν. Οι καταγγελίες στην πλατφόρμα θα είναι επώνυμες και ήδη οι γονείς έχουν λάβει ηλεκτρονικά μέσω του myschool τον αριθμό μητρώου των παιδιών τους ώστε να μπορεί να γίνει ταυτοποίηση του μαθητή που κάνει την καταγγελία. Η χρήση της πλατφόρμας θα είναι αρκετά απλή. Θα υπάρχουν ερωτήσεις αλλά και πεδία που θα μπορούν οι καταγγέλλοντες να γράφουν αναλυτικά το περιστατικό στο οποίο ήταν μάρτυρες ή θύματα.
  • Επανέρχεται η πενθήμερη αποβολή, καθώς αυτή τη στιγμή η υψηλότερη ποινή είναι η διήμερη αποβολή. Θα μπορεί ο σύλλογος διδασκόντων να προχωρεί πιο εύκολα σε αλλαγή τμήματος και θα περιοριστεί η γραφειοκρατία για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.
  • Θα ψηφιοποιηθεί το απουσιολόγιο, το βιβλίο ύλης και οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών, έτσι ώστε να μπορούν οι γονείς να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο σχολείο. Θα διατεθεί εφαρμογή e-parents στους γονείς όπου θα μπορούν να βλέπουν σε άμεση ψηφιακή ενημέρωση η πορεία του μαθητή, οι απουσίες κ.α. μέσω των δεδομένων που καταχωρούνται στο myschool.
  • Οι 114 απουσίες δεν θα είναι αδικαιολόγητες. Έως 2 ημέρες θα μπορούν να δικαιολογούν οι γονείς, για περισσότερες απαιτείται ιατρική γνωμάτευση.
  • Θα απαγορεύεται η διαγραφή απουσιών στο τέλος της χρονιάς με ρητές εξαιρέσεις, όπως οι ιατρικοί λόγοι. Το μέτρο θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο.
  • Στις περιπτώσεις μαθητών, οι οποίοι έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές στο σχολείο τότε οι γονείς θα επιβαρύνονται οικονομικά για την κάλυψη του κόστους της επιδιόρθωσης.
  • Θα απαγορεύεται η διαγραφή απουσιών στο τέλος της χρονιάς με ρητές εξαιρέσεις όπως οι ιατρικοί λόγοι. Το μέτρο θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο.
  • Η χρήση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο παραμένει απαγορευτική και επιπλέον, όσοι μαθητές χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να εκθέσουν συμμαθητές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα έρχονται αντιμέτωποι με την αυστηρότερη ποινή που είναι η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Πήγαν να πάρουν ναρκωτικά μαζί με τα παιδιά τους και… κατέληξαν όμηροι του ναρκέμπορου

Αδιανόητο περιστατικό στην Κόρινθο: Έκαναν νεκροψία σε 60χρονο και βρήκαν μέσα του… ιατρικό εργαλείο

Ρωσία: Σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή της κατάρρευσης γέφυρας – Ένας νεκρός και έξι τραυματίες

Ρένα ∆ούρου στο Documento: «Επικίνδυνη η µυστική διπλωµατία Μητσοτάκη»

Ολική έκλειψη Ηλίου: Εκατομμύρια άνθρωποι την παρακολούθησαν – Εικόνες που «κόβουν» την ανάσα (Photos -Video)

Βουλή… πλην Λακεδαιμονίων; – Οι ισορροπίες τρόμου και τα 3+1 σενάρια αν κηρυχτούν έκπτωτοι οι «Σπαρτιάτες»

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας, παραμένουν οι βοριάδες – Που θα σημειωθούν βροχές

Βάλε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη

Μαρκόπουλο: Ένας νεκρός και μία σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο – ΙΧ καρφώθηκε σε κολώνα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter