Νέο σχέδιο πρότασης για την ψήφο των αποδήμων θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα από την κυβέρνηση

Νέο σχέδιο πρότασης για την ψήφο των αποδήμων θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα από την κυβέρνηση

Νέο ραντεβού της διακομματικής επιτροπής για την ψήφο των εκτός επικρατείας εκλογέων ορίστηκε για τη Δευτέρα όπου θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο νέο κυβερνητικό σχέδιο πρότασης.

Η πρώτη συνάντηση των μελών της διακομματικής ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις τέσσερις το μεσημέρι της Τετάρτης (16.10.2019) και πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, στο κτίριο της Β. Σοφίας. 

Το επίδικο της συζήτησης μεταξύ των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου αφορά την προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος για να διαμορφωθεί νομοθετική ρύθμιση η οποία θα διευκολύνει τους Ελληνες που ζουν ή διαμένουν προσωρινά στο εξωτερικό να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο διαμονής τους.

Πρόκειται για την πρώτη συζήτηση νομικοτεχνικών θεμάτων ανάμεσα σε στελέχη των κομμάτων της Βουλής ώστε να εντοπιστούν τα σημεία συγκλίσεων και συνταχθεί πρόταση για την ψήφο του εξωτερικού , ει δυνατόν, με τη μεγαλύτερη συναίνεση. 

Για να έχει ισχύ η όποια νομοθετική ρύθμιση απαιτείται εκ του Συντάγματος να υπερψηφιστεί από 200 βουλευτές. 

Ηταν μια διερευνητική συζήτηση της διακομματικής επιτροπής στην οποία έχουν οριστεί ως εκπρόσωποι οι Γιώργος Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Σκανδαλίδης (Κίνημα Αλλαγής), Γιάννης Γκιόκας (ΚΚΕ), Νίκος Πολίτης (Ελληνική Λύση) ,Φωτεινή Μπακαδήμα (ΜέΡΑ 25) και πραγματοποιήθηκε, μετά την πρόσφατη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter