New Entries – Γνωρίζουμε την Έλενα Βασιλειάδη

New Entries – Γνωρίζουμε την Έλενα Βασιλειάδη

Στη στήλη New Entries αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να μας αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πώς ξεκίνησαν, τι αγαπούν και τι αγαπούν να μισούν…

Eίμαι η… Έλενα Βασιλειάδη

Τραγουδάω… λαϊκή, έντεχνη και παραδοσιακή μεσογειακή μουσική.

Η σχέση μου με τη μουσική… ξεκίνησε όταν ο νονός μου -θα ´μουν δυο χρόνων – μου έβαζε κάτι τεράστια ακουστικά στα αυτιά και άκουγα τον Θωμά Μπακαλάκο στο πικ-απ να τραγουδάει: «Όχι δεν πουλάμε».

Η πιο σημαντική επαγγελματική μου στιγμή… μέχρι σήμερα ήταν που τραγούδησα στην Όπερα της Αλγερίας με την Lamia Ait Amara, ελληνοαλγερινή παραδοσιακή μουσική με δώδεκα μουσικούς και από τις δυο χώρες.

Όταν δεν τραγουδάω… κάνω βόλτες με τον Αλβέρτο μου (κοκόνι), πίνω καφέ με φίλους, φυτεύω, σχεδιάζω τα μουσικά μου πλάνα, κάνω φωνητική, πρόβες.

Καλλιτέχνης «είδωλο»…Sade, Edith Piaf, Βούλα Σαββίδη, Μαρία Κάλλας, Κώστας Παυλίδης

Αγαπημένοι στίχοι… «Ας πέθαινα μια Κυριακή, για να χαρεί κι’ ο Χάρος, να τελειώσει μια ζωή που ‘ ναι για μένα θλιβερή, που’ ναι για’ μένα βάρος»,  Β.Τσιτσάνης

Τραγούδι που δεν ανήκει στο στυλ που παίζω αλλά θα ήθελα να έχω ερμηνεύσει… η άρια «La mamma morta» από την όπερα Andrea Chenier του Umberto Giordano.

Η μουσική… είναι μια αέναη πράξη αγάπης και δόνησης

Αν δεν ήμουν τραγουδίστρια… θα ήμουν κηπουρός, συντηρήτρια έργων τέχνης-έχω σχετικές σπουδές-, δημοσιογράφος, αστρολόγος, εξερευνήτρια ή κατάσκοπος.

Γενικά αγαπώ και δεν σιχαίνομαι….Με ενοχλούν κάπως οι αγενείς, οι αναίσθητοι και οι ανέραστοι.

Ονειρεύομαι… να έχουν όλοι οι άνθρωποι χαρά και αφθονία

Η πολιτική… έχασε το νόημα της

Η θρησκεία… είναι παρηγοριά και κίνητρο για αναζήτηση

Στα άμεσα σχέδια μου… να παρακολουθήσω ένα σεμινάριο μεταγλωττίσεων γιατί θέλω να ασχοληθώ και με αυτό το αντικείμενο.

Ο νέος μου δίσκος… λέγεται «Δύσκολοι καιροί», είναι η πρώτη μου δουλειά με οκτώ ακουστικά λαϊκά καινούργια τραγούδια, διαφόρων συνθετών και στιχουργών που με προσέγγισαν από το 2017 και έπειτα για συνεργασία. Κυκλοφορεί από τον “Μετρονόμο” ως φυσικό προϊόν και στο YouTube.

Θα με ακούσετε…  Στις 14/02 στο Μπαράκι της Διδότου σε ερωτικά τραγούδια με πιάνο και σαξόφωνο και φυσικά στο κανάλι μου με το όνομα μου στο YouTube.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter