NEW ENTRIES – Γνωρίζουμε τον ηθοποιό Κυριάκο Ψυχαλή

NEW ENTRIES – Γνωρίζουμε τον ηθοποιό Κυριάκο Ψυχαλή

Στη στήλη New Entries αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πώς ξεκίνησαν, τι αγαπούν και τι αγαπούν να μισούν.

Είμαι ο… Κυριάκος Ψυχαλής

Η μέρα που σκέφτηκα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός… πρέπει να ήταν μια καλή μέρα. Δεν την θυμάμαι γιατί ήμουν πολύ μικρός αλλά σίγουρα θα ήθελα να με έβλεπα από μια γωνιά. Να δω αυτήν την σπίθα να ανάβει. Θα είχε ενδιαφέρον. 

Η πρώτη μου (ερασιτεχνική) παράσταση … ήταν στην κατασκήνωση όταν πήγαιναδημοτικό. Έκανα ένα ναυτάκι και θυμάμαι ακόμα την ενέργεια του κόσμου και την χαράπου μου είχε δώσει αυτή μου η συμμετοχή. Η πρώτη μου (επαγγελματική) παράσταση … ήταν το 2013 στην “Εκδοχή του Μπράουνινγκ” όντας δευτεροετής φοιτητής τότε στην δραματική σχολή. Μια εμπειρίαπου μου έμεινε χαραγμένη στο μυαλό και μου έμαθε θέατρο, κάνοντας θέατρο. 

Ο/η δάσκαλος/α (υποκριτικής) που ευγνωμονώ… είναι και θα είναι ο Δημήτρης Καταλειφός. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τους Ανθρώπους και Δασκάλους αυτού του χώρου. 

Αγαπημένοι ηθοποιοί… είναι όσοι ηθοποιοί με συγκινούν με το βλέμμα τους, με την σιωπή τους και τις προσεκτικά επιλεγμένες κινήσεις τους. 

Ανεπανάληπτη ατάκα… είναι κάθε φορά και άλλη. Δεν κρατάω σημειώσεις δυστυχώς!

Αλησμόνητη θεατρική παράσταση/ταινία… θα μπορούσε να είναι η επόμενη που θαδω. Έχω δει καταπληκτικές παραστάσεις. Κυρίως από μικρούς θιάσους. 

Σινεμά ή θέατρο;… είναι ένα δίλημμα που με απασχόλησε πάρα πολύ κάποια στιγμή. Τελικά κατέληξα στο θέατρο και δεν το μετανιώνω , γιατί έχει την ενέργεια του κοινού, τον αυτοσχεδιασμό σε κάθε παράσταση, την ανάσα. 

Όταν υποδύομαι ένα ρόλο… ξεφεύγω από εμένα. Όσο λιγότερο θυμίζω στον εαυτό μου εμένα, τόσο το καλύτερο. Εάν δεν ήμουν ηθοποιός… θα είχα χάσει το δώρο της τέχνης. Την έκφραση και την δημιουργία. Νομίζω ότι έπρεπε να το κάνω, να το ακολουθήσω και να το δοκιμάσω. Αλλιώς δεν θα είχα κάνει τίποτα.. 

Αγαπώ… όσους παλεύουν με τον εαυτό τους και με την ζωή. Έχουν περάσει πολλά και ξέρουν.. 

Σιχαίνομαι… όσους κάνουν το κακό επειδή απλώς μπορούν. Όσους έχουν εξουσία και την χρησιμοποιούν. Όσους είναι αγενείς γιατί έτσι τα βγάζουν πέρα με την πραγματικότητα. 

Ονειρεύομαι … να είμαι ευτυχισμένος σε έναν διαφορετικό κόσμο. 

Η πολιτική… έχει καταντήσει ένα χυδαίο εργαλείο στα χέρια επικίνδυνων “ανθρώπων”. 

Η θρησκεία… είναι προσωπική υπόθεση. 

INFO Ο  Κυριάκος Ψυχαλής παίζει στην παράσταση “Τρόμος και απόγνωση στο Ρωσικό βασίλειο” σε σκηνοθεσία Λιούμπα Κριβοχίζα. Από τις 23 Φεβρουαρίου Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή (μέχρι τέλη Μαρτίου) στο τεχνοχώρο Φάμπρικα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter