New Entries – Γνωρίζουμε τον σκηνοθέτη Γιάννη Αγγελάκη

New Entries – Γνωρίζουμε τον σκηνοθέτη Γιάννη Αγγελάκη

Στη στήλη New Entries αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να μας αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πώς ξεκίνησαν, τι αγαπούν και τι αγαπούν να μισούν…

Eίµαι ο… Γιάννης Αγγελάκης και μεγάλωσα στα Σούρμενα. Στον λίγο ελεύθερο μου χρόνο γράφω θεατρικά παραμύθια και στιχουργήματα, παρακολουθώ θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και συναυλίες, διαβάζω βιβλία, πηγαίνω στο γήπεδο για να δω την αγαπημένη μου ομάδα, παίζω videogames, ποδόσφαιρο και padel, βγαίνω για φαγητό με φίλους.

Η µέρα που σκέφτηκα ότι θέλω να γίνω σκηνοθέτης… ήταν όταν είδα το βίντεο που τράβηξε με κινητό μία φίλη μου της πρώτης μου ερασιτεχνικής παράστασης.

Η πρώτη µου ερασιτεχνική παράσταση… είναι το “Μέχρι να μας ενώσει ο θάνατος”, ένα παραμύθι που γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2015 στο σεμινάριο παραμυθιού με δάσκαλο τον Βασίλη Μαυρογεωργίου στο Skrow theater όπου έγραφες, σκηνοθετούσες και έπαιζες το δικό σου παραμύθι.

Η πρώτη µου επαγγελµατική παράσταση …είναι το “Μέχρι να μας ενώσει ο θάνατος” όπως παρουσιάστηκε στο Off Off Athens 2018 του Επί Κολωνώ, στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και στο Studio Μαυρομιχάλη.

Αγαπηµένοι σκηνοθέτες… Βασίλης Μαυρογεωργίου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Δημήτρης Αγιοπετρίτης – Μπογδάνος, Θωμάς Μοσχόπουλος, Νίκος Περάκης, QuentinTarantino, TimBurton.

Αλησμόνητη θεατρική παράσταση/ταινία… δεν είναι μόνο μία. Ενδεικτικά θα αναφέρω: Μια τεράστια έκρηξη, Αρίστος, Μπιλ και Λου, Το νησί των θησαυρών, Λούφα και Παραλλαγή, Pulp Fiction, ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας, Running Scared, Daredevil, The fast and the furious, Ready Player One, Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά, The Κόπανοι.

Ανεπανάληπτη ατάκα…  «Αγόραρε! Χέλι! Όλο μου ξεγλιστράς…»

Σινεµά ή θέατρο; …Θέατρο. Γιατί μία καλή θεατρική παράσταση με κάνει να χαλαρώνω μετά από μία δύσκολη ημέρα.

Εάν δεν ήµουν σκηνοθέτης… θα ήμουν ταξιτζής.

Αγαπώ… τους φίλους μου. Την ΑντιΤέχνη. Το θέατρο. Τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Τους Polkar. Τους Playground Theory. Το φαγητό. Να πίνω μπύρες στο Σωρηδόν.

Σιχαίνομαι… ότι οι Έλληνες οδηγοί δε σέβονται τον Κ.Ο.Κ.. Ότι δεν έχουμε οδηγική παιδεία σαν λαός. Επίσης σιχαίνομαι ότι έκλεισε το Skrowtheater, το ωραιότερο θέατρο της Αθήνας, και δε θα μπορέσω ποτέ να σκηνοθετήσω εκεί.

Ονειρεύοµαι να… σκηνοθετήσω ένα παραμύθι μου στο Εθνικό Θέατρο. Βασικά ονειρεύομαι πολλά πράγματα. Κάποια ίσως γίνουν πραγματικότητα, κάποια άλλα όχι.

Η πολιτική… υποτίθεται ότι είναι για να κάνει τη ζωή μας καλύτερη;

Η θρησκεία… είναι κάτι που άλλοι πιστεύουν σε αυτή και άλλοι όχι.

Info: Ο Γιάννης Αγγελάκης σκηνοθετεί την παράσταση του έργου του Δημήτρη Κουρούμπαλη «R.I.P.» που διακρίθηκε στο Off Off Athens Theater Festival 2022 του Θεάτρου Επί Κολωνώ και θα παρουσιάζεται από τις 7 Ιανουαρίου και για λίγες παραστάσεις στη σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ.

Παίζουν: Πηνελόπη Σαραφίδη, Δημήτρης Χριστοφορίδης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter