Next.e.GO: Ο Μητσοτάκης υποσχόταν επενδύσεις αλλά «άνθρακας ο θησαυρός»

Next.e.GO: Ο Μητσοτάκης υποσχόταν επενδύσεις αλλά «άνθρακας ο θησαυρός»

Μπορεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να προτιμά να απαντήσει μονολογώντας σε φιλικά κανάλια για τις επιτυχίες της κυβέρνησής του αλλά η πραγματικότητα είναι ιδιαίτερα σκληρή.

Όπως αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά, τέσσερα χρόνια μετά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν αρκούν οι πανηγυρισμοί αλλά οι πράξεις.

Τον Δεκέμβριο του 2020  η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε παρουσιάσει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο γερμανικής εταιρείας, της Next.e.GO που θα επένδυε στην Ελλάδα ιδρύοντας εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Έκανε μάλιστα λόγο για «άμεσα» χίλιες θέσεις εργασίας.

Όλα μάλιστα ανακοινώθηκαν με συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού σε διαδικτυακή παρουσίαση του Enterprise Greece  όπου ανακοινώθηκε συνεργασία με την Νext.e.GO (βίντεο κάτω).

Μας έλεγε μάλιστα τότε πως «η Ελλάδα μεταμορφώνεται γρήγορα σε μια χώρα που είναι ανοιχτή σε προχωρημένες άμεσες ξένες επενδύσεις».

Τέσσερα χρόνια μετά, η εταιρεία που δημιουργήθηκε αποφάσισε άμεσα διαδικασίες εκκαθάρισης και αναζήτησης χρηματοδότη. Με απλά λόγια εάν δεν βρεθεί από μηχανής Θεός βαράει κανόνι… Έχουν μάλιστα ενημερωθεί και οι 300 εργαζόμενοι.

Ενδιάμεσα πάντως η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως θα κατασκεύαζε μικρό εργοστάσιο στη Βουλγαρία αλλά και στη Βόρεια Μακεδονία.

Μήπως και θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να περιμένει να ολοκληρώνονται πρώτα οι επενδύσεις και μετά να πανηγυρίζει;

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: «Επιχείρησε να “μπαζώσει” την αλήθεια αλλά και τη λογική»

Τέλος στα σενάρια – Δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Κασσελάκης

Απογευματινά χειρουργεία: «Φιέστα» Γεωργιάδη στη Θεσσαλονίκη – Απαντούν με συγκεντρώσεις οι γιατροί

Το Ευρωκοινοβούλιο προσφεύγει κατά της Κομισιόν και φον ντερ Λάιεν για τα 10,2 δισ. ευρώ προς τον Όρμπαν

Μητσοτάκης: Το βραχιολάκι που φορώ… (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter