Νίκος Μαζιώτης: Απορρίφθηκε το τρίτο αίτημα αποφυλάκισής του

Νίκος Μαζιώτης: Απορρίφθηκε το τρίτο αίτημα αποφυλάκισής του
5-10-2011-ÎåêéíÜ óÞìåñá óôçí åéäéêÜ äéáìïñöùìÝíç áßèïõóá ôùí öõëáêþí Êïñõäáëëïý ç äßêç ãéá ôçí õðüèåóç ôçò ïñãÜíùóçò ôïõ Åðáíáóôáôéêïý Áãþíá// ÓÔÇ ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ Ï ÊÁÔÇÃÏÑÏÕÌÅÍÏÓ ÍÉÊÏÓ ÌÁÆÉÙÔÇÓ.(EUROKINISSI-ÃÉÁÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Τη διαμαρτυρία του εξέφρασε ο Νίκος Μαζιώτης καταδικασμένος, σε ποινές κάθειρξης, για την οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, μετά την τρίτη απόρριψη της αίτησης του, για την υφ’ όρων αποφυλάκιση του, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Αναλυτικά το κείμενο του Νίκου Μαζιώτη:

«Βρίσκομαι στη φυλακή για τη δράση της ένοπλης αναρχικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Έχω καταδικαστεί και για τις 18 ενέργειες/επιθέσεις της οργάνωσης, που αφορούν το διάστημα 2003-2017 σε ποινή 20 ετών κάθειρξης.

Από τη πρώτη μου σύλληψη το 2010 έχω αναλάβει την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής μου στον Επαναστατικό Αγώνα και έχω υπερασπίσει όλες τις ενέργειες της οργάνωσης δημόσια και στις 5 δίκες που έγιναν εναντίον μας. Από το Ιανουάριο του 2022 έχω συμπληρώσει το όριο που απαιτεί ο νόμος, τα 3/5 της ποινής, δηλαδή 12 χρόνια μικτά, 9 χρόνια καθαρά στη φυλακή, συν 3 χρόνια εργασία, που είναι η προϋπόθεση για να ζητήσω την υφ’ όρων αποφυλάκισή μου με αναστολή του υπολοίπου της ποινής.

Παράλληλα από τον Φεβρουάριο του 2022 μέχρι σήμερα έχω λάβει από τις φυλακές Δομοκού 8 τακτικές άδειες και έχω τηρήσει τους όρους χορήγησης των αδειών που απαιτούνται, δηλαδή, α) καθημερινή παρουσία στο αστυνομικό τμήμα, β) παραμονή στη διεύθυνση που δηλώνω ότι μένω στη διάρκεια της άδειας και γ) παραμονή εντός του ορίου του νομού. Μέσα στον τελευταίο 1,5 χρόνο έχω κάνει 3 αιτήσεις για υφ’ όρων αποφυλάκιση και έχουν απορριφθεί και οι τρεις παρά το γεγονός ότι, στη τελευταία και ενώ έχω συμπληρώσει 10,5 χρόνια παραμονή στη φυλακή, η εισαγγελέας είχε κάνει θετική εισήγηση, για να μου χορηγηθεί η υφ’ όρων αποφυλάκιση.

Ο πραγματικός λόγος απόρριψης της υφ’ όρων απόλυσής μου δεν είναι τα «πειθαρχικά», αλλά αυτό για το οποίο είμαι στη φυλακή εδώ και 10,5 χρόνια: Για τη δράση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, για το γεγονός ότι ανέλαβα την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής μου, για το ότι έχω υπερασπίσει τη δράση της οργάνωσης και όλες τις ενέργειες, για το ότι κρατώ μια συνεπή πολιτική στάση μέχρι τώρα και δεν έχω αρνηθεί τις αγωνιστικές-πολιτικές επιλογές μου. Ακριβώς γι’ αυτό, η πρόθεσή τους είναι να παραμείνω στη φυλακή όσο το δυνατόν περισσότερο ξεπερνώντας κατά πολύ, 1,5 σχεδόν χρόνο μέχρι στιγμής, το όριο του νόμου για την υφ’ όρων απόλυση.

Η αλήθεια είναι ότι δεν κρατώ κάποια «απολογητική» στάση στις ακροάσεις των δικαστικών συμβουλίων, που αποφασίζουν για την υφ’ όρων αποφυλάκιση, όταν μου ζητάνε να μιλήσω για τα «πειθαρχικά». Ακριβώς γιατί δεν συμπεριφέρομαι ως απολογούμενος, αυτό μεταφράζεται από τα μέλη των συμβουλίων Πλημμελειοδικών Λαμίας στο να μιλάνε για την «σταθερή ροπή μου προς την τέλεση αξιόποινων πράξεων και συνεπώς τον μη επαρκή
σωφρονισμό μου και την έλλειψη ηθικής βελτίωσής μου»!

Προφανώς η υποτακτική και εξευτελιστική στάση του απολογούμενου για τα δικαστικά συμβούλια αποτελούν εγγύηση «ηθικής βελτίωσης» και «σωφρονισμού» και κατ’ επέκταση εγγύηση για την χορήγηση της υφ’ όρων αποφυλάκισης. Όμως τέτοια εγγύηση δεν μου επιτρέπουν να δώσω οι πολιτικές, ιδεολογικές και ηθικές μου αξίες.

Πηγή: ieidiseis.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter