Νίκος Παππάς: Ο Μητσοτάκης προσβάλει βάναυσα τη Δικαιοσύνη

Νίκος Παππάς: Ο Μητσοτάκης προσβάλει βάναυσα τη Δικαιοσύνη

Για πολιτική δίωξη έκανε λόγο, με δήλωση του μέσω των δικηγόρων του, ο πρώην υπουργός Επικράτειας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Πάππας, στη δίκη που ξεκίνησε την Παρασκευή ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορούμενους τον ίδιο και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Και οι δυο δεν έδωσαν το παρών στη δικαστική αίθουσα.

Λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη  οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ν. Παππα ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους ότι ο εντολέας τους δεν θα παρίσταται στο Ειδικό Δικαστήριο.

Παράλληλα οι δικηγόροι του ενημέρωσαν το δικαστήριο ότι δεν θα υποβληθούν ενστάσεις καθώς πρόθεση του εντολέα τους είναι να αθωωθεί επί της ουσίας.

Συγκεκριμένα  στην έγγραφη δήλωση που διένειμαν οι δικηγόροι του, ο πρώην υπουργός, αναφέρει:

«Με τη δίκη που αρχίζει σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης προσβάλλει βάναυσα, με πρωτοβουλία και ευθύνη του, τη Δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα.

Ο βασικός υπεύθυνος του θεσμικού ξεπεσμού της πατρίδας μας εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη. Σεβόμενος σε κάθε περίπτωση την ανεξαρτησία της, δεν θα συμβάλω σε αυτήν την εργαλειοποίηση.

Η δίωξή μου είναι πολιτική.

Η στάση μου συνεπώς δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική.

Ως υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, συνέβαλα ώστε να μπει για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, να εφαρμοστεί το Σύνταγμα, να μπει τέρμα στην ασυδοσία και για πρώτη φορά να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου.

Αυτή την αλήθεια καμία δίωξη δεν μπορεί να την κρύψει».

Από την πλευρά του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ο συνήγορος υπεράσπισής του ζήτησε να μην ξεκινήσει σήμερα η εξέταση μαρτύρων, καθώς ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης απουσιάζει στο εξωτερικό και θα επιθυμούσε να είναι παρών στην επόμενη συνεδρίαση ώστε να υποβάλει ερωτήσεις.

«Η δημόσια διαδικασία στο ακροατήριο του Ειδικού Δικαστηρίου θα αποδομήσει και αποσαρθρώσει δημόσια την πολιτική μεθόδευση της ποινικής δίωξης του Νίκου Παππά και μάλιστα για ένα πλημμέλημα αρμοδιότητας Μονομελούς Πλημμελειοδικείου» επισήμανε από την πλευρά του ο συνήγορος του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 22 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινά το Ειδικό Δικαστήριο για το Νίκο Παππά και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος

Νίκος Παππάς: «Η Δικαιοσύνη εργαλειοποιείται» – «Η ΝΔ έστησε το κατηγορητήριο» (Video)

Νίκος Παππάς: Η ανοησία και η γραφικότητα πρέπει να έχουν και ένα όριο, αλλά ποιος το έχασε για να το βρει η ΝΔ;

Τηλεοπτικές άδειες: Υπόμνημα κατέθεσε ο Νίκος Παππάς στην ανακρίτρια – «Δεν θα συμβάλλω στην απόπειρα εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter