Νίσυρος: Η ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει την απειλή για απέλαση του πατέρα με προθεσμία 25 ημερών

Νίσυρος: Η ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει την απειλή για απέλαση του πατέρα με προθεσμία 25 ημερών

Στην πλήρη επιβεβαίωση των κατοίκων της Νισύρου προχώρησε η ΕΛΑΣ με διευκρινιστική -όπως την χαρακτηρίζει- ανακοίνωσή της για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης του 10χρονου που κατήγγειλε ο πατέρας του ο οποίος τώρα κινδυνεύει με απέλαση. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι κάνει λόγο για προθεσμία 25 ημερών «για περαιτέρω τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του».

Διαβάστε επίσης: Οργή στη Νίσυρο: Απειλείται με απέλαση γονέας που κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο αστυνομικός σταθμός στη Νίσυρο ενημερώθηκε τη Δευτέρα (15/4) από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για, απροσδιόριστο χρονικά, περιστατικό προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Αναζητήθηκε η οικογένεια του 10χρονου θύματος και κλήθηκε ο πατέρας του ανήλικου στον αστυνομικό σταθμό «και υπέδειξε ως δράστη κάτοικο του νησιού και ενημέρωσε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024».

Δείτε επίσης: Νίσυρος: Νέα στοιχεία για το δράμα του 10χρονου – Στο πλευρό του πατέρα που απειλείται με απέλαση οι κάτοικοι (Video)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος εισαγγελέας και προσήχθη ο αναφερόμενος ως δράστης ο οποίος εξετάσθηκε, ενώ κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια που θα αποσταλούν για την εργαστηριακή ανάλυση.

Στη συνέχεια, με εντολή του εισαγγελέα, το θύμα με τον πατέρα του «μετέβησαν, με τη συνδρομή αστυνομικών, στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, για να εξετασθεί ο ανήλικος με την προσήκουσα διαδικασία, παρουσία ψυχολόγου».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή είχαν διαπιστώσει ότι σε βάρος του πατέρα του ανήλικου εκκρεμούσε απόφαση απαγόρευσης εισόδου στην χώρα.

Όπως τονίζεται από την ΕΛΑΣ, ο πατέρας δεν κρατείται και ότι του δόθηκε προθεσμία 25 ημερών «για περαιτέρω τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του».

Οργή στη Νίσυρο

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη κάτοικοι του νησιού προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ΑΤ Νισύρου ζητώντας «την απόλυτη προστασία κάθε μητέρας /πατέρα που δε φοβάται να απευθυνθεί στις αρχές προκειμένου να προστατεύσει τα παιδιά του/της, τα παιδιά όλων μας».

«Ο (…) κάτοικος του νησιού μας, αφού προέβη σε καταγγελία που αφορούσε σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του δεκάχρονου παιδιού του, κρατείται έκτοτε από τις αρχές, καθώς στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων. Μάλιστα, μάθαμε ότι κινδυνεύει με άμεση απέλαση», σημειώνουν οι κάτοικοι της Νισύρου σημειώνοντας μάλιστα ότι «ο φερόμενος ως θύτης» έφυγε από το νησί ανενόχλητος.

Επιπλέον οι κάτοικοι της Νισύρου χαρακτηρίζοντας τη δίωξη του «εκδικητική και καταχρηστική» ζητούν «δικαιοσύνη και την άμεση επιστροφή του πατέρα κοντά στην οικογένειά του, που δοκιμάζεται».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Σχετικά με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αναφέρονται στη διαχείριση περιστατικού από τις αστυνομικές Αρχές στη Νίσυρο, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Τη Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, ο Αστυνομικός Σταθμός Νισύρου έλαβε ενημέρωση από το “Χαμόγελο του Παιδιού” για, απροσδιόριστο χρονικά, περιστατικό προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Κατόπιν αναζήτησης και εντοπισμού της οικογένειας του θύματος, κλήθηκε ο πατέρας του στον Αστυνομικό Σταθμό Νισύρου, ο οποίος υπέδειξε ως δράστη κάτοικο του νησιού και ενημέρωσε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024.

Άμεσα ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και προσήχθη ο αναφερόμενος ως δράστης ο οποίος εξετάσθηκε, ενώ κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια που θα αποσταλούν για την εργαστηριακή ανάλυση.

Με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα, το θύμα με τον πατέρα του μετέβησαν, με τη συνδρομή αστυνομικών, στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, για να εξετασθεί ο ανήλικος με την προσήκουσα διαδικασία, παρουσία ψυχολόγου.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή είχαν διαπιστώσει ότι σε βάρος του πατέρα του ανήλικου εκκρεμούσε απόφαση απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της καταγγελίας και με σκοπό να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, από τις αστυνομικές Αρχές δόθηκε βαρύτητα στην προανακριτική διαδικασία.

Με την ολοκλήρωση αυτής, εφαρμόστηκε διοικητική διαδικασία, χωρίς κράτηση, και ο πατέρας έλαβε προθεσμία 25 ημερών για περαιτέρω τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του».

Δείτε επίσης:

Τέμπη: Μισοθαμμένη παλέτα εντοπίστηκε στο ιδιόκτητο οικόπεδο – «Αγωνιώ μήπως βρεθεί βιολογικό υλικό» λέει συγγενής στο documentonews.gr

«Λογοκρισία» και στον Γεραπετρίτη; ΑΠΕ-κόπη σημείο της ομιλίας του (Video)

Καιρός: Τι είναι ο «πολικός αεροχείμαρρος» που θα φέρει βροχές και… χιόνια – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (Video)

Ιεράπετρα: Πώς ο θάνατος του 65χρονου Γερμανού «μετατράπηκε» σε ανθρωποκτονία – Στον ανακριτή ο 45χρονος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter