Νομοσχέδιο για υποκλοπές: Η Κεφαλογιάννη υπερψηφίζει κι ας… ανησυχεί για την τριετία

Συνεχίζει να πατά σε δυο βάρκες το θύμα του Predator, Όλγα Κεφαλογιάννη. Η «γαλάζια» βουλευτής, η οποία έχει ταχθεί κατά του απορρήτου αλλά παρατηρεί στωικά τις λαθροχειρίες του κόμματός της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, επαίνεσε μεν την κυβέρνηση γιατί «μπήκε σε ένα διάλογο με την κοινωνία των πολιτών», διατύπωσε δε αντιρρήσεις αναφορικά με το πέρας τριών ετών για την ενημέρωση των θιγόμενων.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση τόσο σύσσωμης της αντιπολίτευσης όσο και των δύο ανεξάρτητων αρχών, ΑΔΑΕ και ΑΠΔΠΧ, η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε από το βήμα της Βουλής:

«Από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκα για την ανάγκη ριζικής αλλαγής του πλαισίου. Για ανάγκη πρόβλεψης ενημέρωσης του προσώπου που θίγεται, αναδεικνύοντας τον ρόλο της ΑΔΑΕ. Είναι σαφές ότι το παρόν νομοσχέδιο υιοθετεί τον προσανατολισμό αυτό. Και μάλιστα, η κυβέρνηση μπήκε σε ένα διάλογο με την κοινωνία των πολιτών και υιοθέτησε αρκετά από αυτά που προτάθηκαν στην διαβούλευση».

Αφού, λοιπόν, εκφράστηκε κολακευτικά για το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου, αποφάσισε να εκφράσει την ανησυχία της για τη διάταξη που αφορά την πάροδο τριών ετών για την ενημέρωση των παρακολουθούμενων.

«Σημαντικό βήμα η ενημέρωση του θιγόμενου» είπε για την «αποκατάσταση» του δικαιώματος που αφαίρεσε η πλειοψηφία και με τη δική της ψήφο, συμπληρώνοντας: «Αλλά με μεγάλη χρονικη απόσταση που αποδυναμώνει το θέμα αυτό. Θα μου επιτρέψετε να εκφράσω εδώ μια ανησυχία. Θα το δούμε στην πράξη πώς θα λειτουργήσει».

Να σημειωθεί ότι μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων του νομοσχεδίου, η βουλευτής Α΄ Αθήνας αναμένεται να ψηφίσει ακόμα και τη ρύθμιση για την οποία… ανησυχεί.