Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»: Εκλεισε τμήμα θεραπείας καρκινοπαθών γυναικών – Οκτώ χρόνια προειδοποιούσαν οι γιατροί

Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»: Εκλεισε τμήμα θεραπείας καρκινοπαθών γυναικών – Οκτώ χρόνια προειδοποιούσαν οι γιατροί
EUROKINISSI

Το κλείσιμο του κρίσιμου για την υγεία των γυναικών τμήματος βραχυθεραπείας του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» καταδικάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος γράφει ότι «από το 2016 φωνάζουμε, διαμαρτυρόμαστε εμείς και το Σωματείο εργαζομένων ότι πρέπει να αντικατασταθεί το μηχάνημα ακτινοθεραπείας του Νοσοκομείου Αλεξάνδρας που ακτινοβολεί ανεγχείρητους καρκίνους του τραχήλου της μήτρας γυναικών το οποίο είναι εκτός ορίου ζωής από το 2016, χωρίς να εισακουσθούμε».

Οκτώ χρόνια μετά τις πρώτες καταγγελίες των νοσοκομειακών γιατρών το τμήμα κλείνει αφήνοντας στον αέρα 100 περίπου καρκινοπαθείς γυναίκες που έκαναν τις θεραπείες τους για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ο οποίος είναι ανεγχείρητος, δηλαδή τα πιο βαριά περιστατικά.

Η ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου:

ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΡΑΧΥΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ.

Στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Από το 2016 φωνάζουμε, διαμαρτυρόμαστε εμείς και το Σωματείο εργαζομένων ότι πρέπει να αντικατασταθεί το μηχάνημα ακτινοθεραπείας του Νοσοκομείου Αλεξάνδρας που ακτινοβολεί ανεγχείρητους καρκίνους του τραχήλου της μήτρας γυναικών το οποίο είναι εκτός ορίου ζωής από το 2016,χωρίς να εισακουσθούμε.

Με μεγάλη δυσκολία συντηρούνταν από τότε λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και σέρβις προκειμένου να είναι σε λειτουργία. Αναμενόμενο είναι το σημερινό του τέλος Από αύριο δεν θα μπορεί να εξυπηρετούνται οι γυναίκες και θα αναγκάζονται να βρεθούν σε λίστα αναμονής στα νοσοκομεία Αττικό, Άγιος Σάββας με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία τους. Έως τέλος του χρόνου θα εξυπηρετούσε το εν λόγω μηχάνημα πάνω από 100 γυναίκες με ανεγχείρητο καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα κοστίζει 320.000 ευρώ. Για τόσα χρήματα να κινδυνεύουν γυναίκες; Κρίμα. Ο Υπουργός Υγείας ενδιαφέρθηκε άμεσα και το ενέταξε στο ταμείο Ανάκαμψης. Όμως με τις χρονοβόρες διαδικασίες αναμένεται να τοποθετηθεί στο νοσοκομείο στη καλύτερη περίπτωση τέλους του έτους. Τι θα γίνουν οι 100 γυναίκες; Πως θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν; Το ίδιο συμβαίνει και με το ψηφιακό αγγειογράφο επεμβατικής καρδιολογίας που εξυπηρετεί οξέα καρδιολογικά περιστατικά.

Τουλάχιστον εδώ υπάρχει ένα δεύτερο μηχάνημα σε καλή κατάσταση. Ακόμη και το δεύτερο που είναι εκτός ορίων ζωής χάριν των προσπαθειών της Διευθύντριας γιατρού του τμήματος μπορεί ακόμη για λίγο καιρό να συντηρηθεί. Ο Υπουργός Υγείας ενήργησε και το ενέταξε και αυτό στο Ταμείο Ανάκαμψης. Οπότε ελπίζουμε μέχρι την εγκατάσταση του καινούργιου να αντέξει το δεύτερο παλαιό Όμως πρέπει χθες να βρεθεί λύση για το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα που ακτινοβολεί το καρκίνο του τραχήλου της μήτρας».

Διαβάστε επίσης:

Χουντικής σύλληψης απόφαση του υπουργείου Παιδείας: «Διώξτε τους διευθυντές που απεργούν»

«Έλα να ακούσεις LIVE»: Είπε ο ίδιος αστυνομικός λίγο μετά το «τα περιπολικά δεν είναι ταξί» – Νέο ηχητικό (Video)

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων – Έκκληση του Δήμου Αθηναίων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter