Νοσοκομείο Άρτας: Ασθενής απειλούσε με ψαλίδι νοσηλευτές – Αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για να τον συλλάβουν

Νοσοκομείο Άρτας: Ασθενής απειλούσε με ψαλίδι νοσηλευτές – Αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για να τον συλλάβουν

Πανικός επικράτησε τα ξημερώματα της Δευτέρα στο Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας, όταν ένας ασθενής άρπαξε ένα ψαλίδι και άρχισε να απειλεί τους νοσηλευτές.

Σύμφωνα με το STAR, ο ασθενής αντιδρούσε γιατί δεν ήθελε να μεταφερθεί σε άλλη κλινική. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι εντόπισαν τον ασθενή έξω από το νοσοκομείο σε έξαλλη κατάσταση να απειλεί το προσωπικό ασφαλείας.

Τότε, ένας αρχιφύλακας πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό γιατί ο άνδρας δεν υπάκουγε και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Έβαλε το ψαλίδι στον λαιμό του φύλακα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ο ασθενής επρόκειτο να μεταφερθεί από την παθολογική στην πνευμονολογική κλινική. Ο άνδρας αντέδρασε στην επικείμενη μεταφορά και σε κατάσταση αμόκ, διεγερτικός και άκρως επιθετικός χτύπησε την αποκλειστική του, έφυγε από το θάλαμο νοσηλείας, έσπαγε ότι έβρισκε μπροστά του.

Πήγε στα επείγοντα άρπαξε ψαλίδι, απειλούσε γιατρούς, νοσηλευτές, καθαρίστριες. Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. όπου εντόπισαν τον δράστη έξω από το νοσοκομείο να έχει αρπάξει τον μοναδικό φύλακα και να έχει τοποθετήσει το ψαλίδι στον λαιμό του.

Παρά τις επιστάμενες συστάσεις των αστυνομικών να το πετάξει, αυτός αρνήθηκε και κινήθηκε εναντίον τους απειλητικά εξυβρίζοντας τους.

Ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, με την ενέργεια αυτή ο άνδρας ταράχτηκε και αποσπάστηκε η προσοχή του και μόνο έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Ο δράστης, νοσηλεύεται κρατούμενος στο διαμορφωμένο δωμάτιο ασφαλείας της πνευμονολογικής κλινικής φρουρούμενος.

Τέλος, στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται ότι «Με τον πυροβολισμό κατατρόμαξαν όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς και οι ασθενείς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα επείγοντα για εξέταση. Το βράδυ κατέφθασε η διοίκηση που αναγκάστηκε να αντικαταστήσει το προσωπικό από τις δύο κλινικές λόγω ταραχής. Τι άλλο θα δούμε στα νοσοκομεία. Είμαστε στο έλεος του κάθε νταή. Τι πρέπει να γίνει για να ληφθούν μέτρα. Όταν συμβεί το κακό τότε να δούμε τι θα έχουν να μας πουν. Για δουλειά πάμε όχι για πόλεμο».

Διαβάστε επίσης:

Σημείο βρασμού

Σήμερα η ολική έκλειψη ηλίου: Πόσο θα διαρκέσει – Πού θα γίνει ορατή (Video)

Άγιοι Ανάργυροι: Στη ΜΕΘ παραμένει ο 39χρονος γυναικοκτόνος – Αποκαλυπτικές οι γνωματεύσεις των ψυχιάτρων (Video)

Μητσοτάκης: Κροκοδείλια δάκρυα για τη γυναικοκτονία, «εύσημα» στην ΕΛΑΣ για την «ταχεία έρευνα»

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Aπόπειρα αυτοκτονίας του 39χρονου, νοσηλεύεται σε ΜΕΘ

ΝΔ: Κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί του συνεδρίου – Επιταχύνεται η πολιτική φθορά της κυβέρνησης

Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες – Αναλυτική πρόγνωση

Εορταστικό ωράριο – Πάσχα 2024: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter