Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού: Οι γιατροί -και η Παγώνη- διαψεύδουν τον Άδωνη Γεωργιάδη – Νέες στάσεις εργασίας

Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού: Οι γιατροί -και η Παγώνη- διαψεύδουν τον Άδωνη Γεωργιάδη – Νέες στάσεις εργασίας

Με αδιάσειστα στοιχεία και προκήρυξη δύο νέων στάσεων εργασίας απαντάνε οι γιατροί στη κίνηση της διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού να σύρει το σωματείο στα δικαστήρια και να κηρύξει τη στάση εργασίας παράνομη.

Η  διεκδίκηση της κάλυψης όλων των κενών οργανικών θέσεων του αναισθησιολογικού τμήματος και η άρνηση της παράνομης υπερεργασίας και υπερεφημέρευσης που βάζει σε κίνδυνο τους μικρούς ασθενείς αλλά και τους γιατρούς είναι αιτήματα δίκαια.

Συγκεκριμένα, η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) καταγγέλλει «την απόφαση του δικαστηρίου με βάση την οποία κηρύχθηκε παράνομη η στάση εργασίας των συναδέλφων αναισθησιολόγων του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού» με ανακοίνωση στην οποία προκηρύσσει

  • στάση εργασίας την Τετάρτη 29/05/24 8:00 – 13:00 για τους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού
  • στάση εργασίας της ΕΙΝΑΠ τη Δευτέρα 03/06/24 08:00 – 13:00 και συγκέντρωση όλων των νοσοκομειακών γιατρών στις 11:00 στα νοσοκομεία Παίδων

Τονίζει ότι «η διεκδίκηση της κάλυψης όλων των κενών οργανικών θέσεων του αναισθησιολογικού τμήματος και η άρνηση της παράνομης υπερεργασίας και υπερεφημέρευσης που βάζει σε κίνδυνο τους μικρούς ασθενείς αλλά και τους γιατρούς είναι αιτήματα δίκαια».

Ταυτόχρονα κατηγορεί τον υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη ότι προσπαθεί «να αποδώσει πολιτικά κίνητρα στους γιατρούς αντί να ασχοληθεί με την επίλυση των προβλημάτων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είναι η Ματίνα Παγώνη η οποία είχε δηλώσει ότι ψηφίζει Νέα Δημοκρατία, οπότε τα «πολιτικά κίνητρα» που λέει ο κ. Γεωργιάδης είναι παραπέτασμα καπνού στη διάλυση του ΕΣΥ.

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την απόφαση του δικαστηρίου με βάση την οποία κηρύχθηκε παράνομη η στάση εργασίας των συναδέλφων αναισθησιολόγων του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Το σωματείο του νοσοκομείου σύρθηκε στα δικαστήρια από τη Διοίκηση του νοσοκομείου για μία κινητοποίηση η οποία είχε στηριχθεί και από την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ. Η παράβαση των συναδέλφων ήταν ότι τόλμησαν να καταγγείλουν τις επισφαλείς συνθήκες με βάση τις οποίες λειτουργεί και εφημερεύει το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου.

Στο εν λόγω αναισθησιολογικό τμήμα, η δύναμη του τμήματος από τον Ιανουάριο του 2024 έχει μειωθεί επιπλέον κατά 4 Αναισθησιολόγους (δύο προς συνταξιοδότηση και δύο παραιτήσεις, η τελευταία εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε στις 16/05/24) με αποτέλεσμα την παραμονή 7 ενεργών ιατρών. Για την ασφαλή λειτουργία των 3 υπαρχουσών αιθουσών και εκτέλεση αναισθησιολογικών καθηκόντων εκτός χειρουργείου (ακτινοθεραπευτικό, διαγνωστικές επεμβατικές πράξεις στο ογκολογικό τμήμα Ελπίδα, αναισθησιολογικό ιατρείο) απαιτείται η ελάχιστη δύναμη 11 πλήρους απασχόλησης αναισθησιολόγων στο τμήμα.

Η διεκδίκηση της κάλυψης όλων των κενών οργανικών θέσεων του αναισθησιολογικού τμήματος και η άρνηση της παράνομης υπερεργασίας και υπερεφημέρευσης που βάζει σε κίνδυνο τους μικρούς ασθενείς αλλά και τους γιατρούς είναι αιτήματα δίκαια.

Η προσπάθεια του υπουργού Υγείας να αποδώσει πολιτικά κίνητρα στους γιατρούς αντί να ασχοληθεί με την επίλυση των προβλημάτων θα πέσει στο κενό γιατί υποστηρικτές τους θα είναι όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι γονείς.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν τρομοκρατούμαστε! Προτεραιότητα μας είναι οι ασθενείς μας και όταν υπάρχουν 3000 χειρουργεία σε αναμονή στα 2 παιδιατρικά νοσοκομεία έχουμε καθήκον να αγωνιστούμε για την πλήρη στελέχωση των χειρουργείων!

Προκηρύσσουμε στάση εργασίας την Τετάρτη 29/05/24 8:00 – 13:00 για τους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Αποφασίζουμε στάση εργασίας της ΕΙΝΑΠ τη Δευτέρα 03/06/24 08:00 – 13:00 και συγκέντρωση όλων των νοσοκομειακών γιατρών στις 11:00 στα νοσοκομεία Παίδων».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Με εγκαύματα στο 60% του σώματός της η 2χρονη – Από στατικό ηλεκτρισμό η ανάφλεξη

Λαμία: Δύο πρόσωπα στο κάδρο ερευνών της ΕΛΑΣ για τον εμπρησμό του εργοστασίου «Γιαννίτσης»

Πολίτες-κομπάρσοι οι Αθηναίοι: Ο ΗΣΑΠ μετατρέπεται σε μέσο «αποκλειστικά» για κατόχους εισιτηρίου του Conference League

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter