Λαμία: Δύο πρόσωπα στο κάδρο ερευνών της ΕΛΑΣ για τον εμπρησμό του εργοστασίου «Γιαννίτσης»

Λαμία: Δύο πρόσωπα στο κάδρο ερευνών της ΕΛΑΣ για τον εμπρησμό του εργοστασίου «Γιαννίτσης»

Τουλάχιστον δύο πρόσωπα βρίσκονται στο «κάδρο» της ΕΛΑΣ για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο «Γιαννίτσης» με τα δηλητηριασμένα σχολικά γεύματα στη Λαμία. Αυτό προέκυψε από την ανάλυση, που  συνέλεξαν οι αρχές από το “πίσω” καταγραφικό των καμερών ασφαλείας του εργοστασίου.

Την ίδια ώρα η εταιρεία «Γιαννίτσης» με ανακοίνωσή της προκαλεί υποστηρίζοντας, πως μόνο 4 μαθητές δηλητηριάστηκαν από τα σχολικά γεύματα.

Συγκεκριμένα αναφέρει χαρακτηριστικά :

«Τα επιβεβαιωμένα περιστατικά ήταν στην πραγματικότητα τέσσερα, από τα οποία τρεις μαθητές και μια εκπαιδευτικός, όπως επιβεβαίωσε το Νοσοκομείο Λαμίας». 

Μίλησαν τα ευρήματα των αρχών

Τα νέα σημαντικά ευρήματα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, πάντως, ξετυλίγουν ολοένα και περισσότερο το κουβάρι καθώς πέρα από τα «βιντεοληπτικά» στοιχεία εντοπίστηκαν ευρήματα, όχι μόνο σε ένα, αλλά σε πολλά σημεία έναρξης της φωτιάς, που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα  και περιμετρικά του εργοστασίου δείχνοντας έτσι «ανθρώπινο χέρι».

Διαβάστε επίσης: Δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία: Το εργοστάσιο Γιαννίτση που τυλίχθηκε στις φλόγες είχε ζητήσει από την ασφαλιστική αύξηση αποζημίωσης

Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο είναι πως διαπιστώθηκε έντονη οσμή βενζίνης, η οποία επιτάχυνε την φωτιά, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να εξαπλωθεί στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων, πριν ακόμη φτάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

 Συνεχίζονται οι έρευνες

Σύμφωνα με μαρτυρίες προκύπτουν ύποπτες κινήσεις ατόμων γύρω από το εργοστάσιο  τα κρίσιμα λεπτά πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς.  Οι αρμόδιοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος  αναζητούν και  υλικό  από κάμερες μεγάλης ακτίνας  θέλοντας να εντοπίσουν ύποπτα οχήματα, στα οποία ίσως επέβαιναν οι εμπρηστές.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, με παραγγελία της ζήτησε να διερευνηθεί η υπόθεση θέλοντας να εξακριβώσει  το αν η φωτιά σχετίζεται  με τα πρόσφατα κρούσματα μαζικής δηλητηρίασης μαθητών  δημοτικών σχολείων από κατανάλωση σχολικών γευμάτων της επιχείρησης..

Διαβάστε επίσης:

Σε λίγο θα ζητήσει και «δοκιμαστές φαγητού» ο Μητσοτάκης!

ΣΥΡΙΖΑ: Ο «Λουδοβίκος» πρωθυπουργός βάζει να δοκιμάζουν το φαγητό του για να μην δηλητηριαστεί όπως οι μαθητές

Άδωνης Γεωργιάδης σε απόγνωση: Εάν το αποτέλεσμα είναι κακό οι αριστεροί θα μπουκάρουν στα νοσοκομεία (Video)

Πολίτες-κομπάρσοι οι Αθηναίοι: Ο ΗΣΑΠ μετατρέπεται σε μέσο «αποκλειστικά» για κατόχους εισιτηρίου του Conference League

ΣΥΡΙΖΑ: Ο «Λουδοβίκος» πρωθυπουργός βάζει να δοκιμάζουν το φαγητό του για να μην δηλητηριαστεί όπως οι μαθητές

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter