Νοσοκομείο Σύρου: «Καμπανάκι» εργαζομένων για την τραγική κατάσταση των χειρουργείων

Νοσοκομείο Σύρου: «Καμπανάκι» εργαζομένων για την τραγική κατάσταση των χειρουργείων

Την ανάγκη να ενημερώσουν τους πολίτες των Κυκλάδων για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το Νοσοκομείο Σύρου αισθάνθηκαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

«Από σήμερα και τουλάχιστον για τις επόμενες 4 ημέρες, λόγω αναρρωτικών αδειών και των 3 χειρουργών που υπηρετούν στο νοσοκομείο κρίνεται επισφαλής η εφημέρευση για τα χειρουργικά περιστατικά» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Αναλυτικά η καταγγελία: 

Μετά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας για την τραγική υποστελέχωση του Νοσοκομείου μας και τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή – τονίζουμε ότι το Γ.Ν. Σύρου είναι το μοναδικό δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο των Κυκλάδων – δυστυχώς είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε τους κατοίκους των Κυκλάδων ότι από σήμερα και τουλάχιστον για τις επόμενες 4 ημέρες, λόγω αναρρωτικών αδειών  και των 3 χειρουργών που υπηρετούν στο νοσοκομείο κρίνεται επισφαλής η εφημέρευση για τα χειρουργικά περιστατικά.

Υπενθυμίζουμε ότι οι προβλεπόμενες θέσεις χειρουργών από τον οργανισμό είναι 5 και ειδικευομένων άλλες 3 και στο Νοσοκομείο μας υπηρετούν 3 ειδικοί (κανένας διευθυντής)  και 1 ειδικευόμενος.

Με την παρούσα καταγγελία θέλουμε να αναδείξουμε για άλλη μια φορά την διαρκώς κλιμακούμενη υποβάθμιση του μεγαλύτερου Νοσοκομείου των Κυκλάδων και να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για τη βιωσιμότητά του αφού εισπράττουμε πλέον μια καθημερινή απαξίωση, αφενός γιατί δεν δόθηκε λύση με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων (πάγιο αίτημα όλων των κινητοποιήσεων μας), αφετέρου γιατί βιώνουμε την καθημερινή εγκατάλειψή του και οι λύσεις που δίνονται είναι λύσεις πρόχειρες.

Διαβάστε επίσης: 

«Απαράδεκτες μετακινήσεις προσωπικού» καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Μαζική κινητοποίηση στο Μεσολόγγι ενάντια στην υποβάθμιση του νοσοκομείου (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter