Νότια Αφρική-Κορονοϊός: Σε αυτοαπομόνωση ο πρόεδρος Ραμαφόζα

Νότια Αφρική-Κορονοϊός: Σε αυτοαπομόνωση ο πρόεδρος Ραμαφόζα

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα τέθηκε σε αυτοαπομόνωση έπειτα από επαφή που είχε με κρούσμα του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του.

Ο Ραμαφόζα “άρχισε μια περίοδο αυτοαπομόνωσης μετά τη διάγνωση με COVID-19 ενός συνδαιτυμόνα σε δείπνο στο οποίο παρευρέθηκε ο πρόεδρος το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία της Νότιας Αφρικής.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι 35 άνθρωποι παρίσταντο στο δείπνο αυτό σε ξενοδοχείο του Γιοχάνεσμπουργκ, κατά το οποίο “είχαν τηρηθεί αυστηρά τα πρωτόκολλα για την COVID-19 και οι οδηγίες για εξετάσεις, μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και χρήση μασκών”.

Ο Ραμαφόζα δεν παρουσιάζει συμπτώματα και θα εξεταστεί αν εκδηλώσει, σύμφωνα με τις ιατρικές συστάσεις, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.

“Ο πρόεδρος θα ασκεί τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως και θα τηρεί τις οδηγίες που ισχύουν για την καραντίνα”, σύμφωνα με την νοτιοαφρικανική προεδρία.

Μέχρι σήμερα η Νότια Αφρική έχει καταγράψει συνολικά 717.851 κρούσματα του νέου κορονοϊού και περισσότερους από 19.000 θανάτους από την COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter