Νότια Κορέα: Ο δράστης τον πλησίασε για αυτόγραφο – Νέα στοιχεία για την απόπειρα δολοφονίας του Λι Τζε-Μιουνγκ

Σοκ προκάλεσε στη Νότια Κορέα η απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Λι Τζε-Μιουνγκ. Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος διακομίστηκε σε νοσοκομείο και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη Σεούλ, δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Σύμφωνα με κορεατικά ΜΜΕ, ήρθαν στο φως νέες πληροφορίες σχετικά με την απόπειρα.  Ο δράστης, φορώντας μάσκα, πλησίασε τον 58χρονο πολιτικό ζητώντας του αυτόγραφο. Τότε με μία αστραπιαία κίνηση, όρμησε καρφώνοντάς τον στον λαιμό με αιχμηρό αντικείμενο.

Διαβάστε επίσης: Νότια Κορέα: Μαχαίρωσαν στον λαιμό τον ηγέτη της αντιπολίτευσης – Σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

«Απαράδεκτη ενέργεια»

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» του μετά την επίθεση με μαχαίρι στην Μπουσάν εναντίον του Λι Τζε-Μιουνγκ, μεταδίδει το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών του.

«Ο κ. Γιουν υπογράμμισε ότι η κοινωνία μας δεν πρέπει να ανέχεται ποτέ τέτοιου είδους πράξεις βίας, όποιες κι αν είναι οι περιστάσεις», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της κορεατικής κυβέρνησης.