Ντόρα Μπακογιάννη: Λαγός

Ντόρα Μπακογιάννη: Λαγός

Παράδοξο: η πρώην υπουργός Εξωτερικών μιας χώρας που δεν αναγνωρίζει διπλωματικά το Κόσσοβο, εισηγήθηκε θερμά την ένταξή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Η πρώτη απορία είναι εύλογη: Αν η Ντόρα Μπακογιάννη εκφράζει την αλλαγή πολιτικής της Αθήνας, για δεν τη διατύπωσε ο Πρωθυπουργός, ή ο υπουργός Εξωτερικών;

Δείτε επίσης: Επίθεση Βούτσιτς κατά Μπακογιάννη για το Κόσοβο: «Γνωρίζω καλά από ποιον πήρες εντολή…» (Video)

Σε κάθε περίπτωση η κυρία Μπακογιάννη ακολούθησε τον αδελφό της στην ολοσχερή καταστροφή των σχέσεων με τη Ρωσία και κατέστρεψε και τις σχέσεις με τη Σερβία. Για να εισπράξει προσβολές για καθ’ υπόδειξη τρίτων εισήγηση από τον πρόεδρο της χώρας, χωρίς να του απαντήσει.

Αν διασώθηκε κάτι για την Αθήνα, ήταν από την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να υπερψηφίσει την πρόταση. Το πολιτικό βάρος του, ως πρώην Πρωθυπουργού – με τις δάφνες των Πρεσπών- έδειξε ότι στην Ελλάδα δε τρελάθηκαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και κόβουν τα -μισά- πόδια της στη διεθνή σκηνή.

Η εμμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη να εμφανίζεται ως πιονέρος των Αμερικάνων στο αντιρωσσικό μέτωπο με υπερβάλλουσες ενισχύσεις στο καθεστώς Ζελένσκι, εκθεμελιώνει συστηματικά την παράδοση αιώνων στις καλές σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία, που άντεξαν ακόμη και στη σοβιετική περίοδό της.

Σήμερα ουδείς αντιλαμβάνεται τι κερδίζει η χώρα παραλείποντας να καλέσει τις ρωσικές πρεσβείες παγκοσμίως στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ς Μαρτίου – με την οποία η Ρωσία είναι ιστορικά συνδεδεμένη.

Για την Ελλάδα η ρωσοφοβία, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ως εκπλήρωση υποχρέωσης στο ΝΑΤΟ. Γιατί και ο Ερντογαν έχει τις ίδιες υποχρεώσεις, αλλά δεν έκοψε τις παρτίδες του με τη Μόσχα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μιλάει για «εθνικό συμφέρον» απέναντι στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά το ξεχνάει όταν πρόκειται για την Ουκρανία..

Με την συμπεριφορά υπέρ του Κοσσόβου η παραγκωνισμένη από το οικογενειακό κυβερνητικό σύστημα πρώην υπουργός, δεν μπορεί να μην ήξερε ότι θα έλθει σε σύγκρουση με τη Σερβία.

Με την πείρα της από την πολυετή ενασχόληση με τα διεθνή, δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεται πως ό,τι κατοχυρωθεί υπέρ του Κοσσόβου σήμερα, θα εμφανιστεί-από την Τουρκία – αύριο σε βάρος της κατεχόμενης Κύπρου… Αν δεν μεταφερθεί και στη Θράκη.

Δεν φτάνουν οι καταγγελίες από τη Μεγαλόνησο- όπως αυτή του πρώην πρόεδρου Νίκου Αναστασιάδη ότι ο Μητσοτάκης ούτε γνωρίζει το Κυριακό, ούτε τον ενδιαφέρει και έφτασε στο σημείο να τον ωθεί (ο Μητσοτάκης τον Αναστασιάδη) σε εκπτώσεις των συμφερόντων της Κυριακής Δημοκρατίας.

Εάν η Ντόρα Μπακογιάννη αυτονομήθηκε και κάνει του κεφαλιού της, υπάρχει πρόβλημα: εκπρόσωπος του ελληνικού Κοινοβουλίου σε διεθνείς οργανισμούς ασκεί δική της εξωτερική πολιτική. Αν ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, ως λαγός είναι χειρότερα: η κυβερνώσα οικογένεια μετακινεί τη χώρα στις τεκτονικές πλάκες της περιοχής, παραβλέποντας τα πραγματικά δεδομένα και τα διαχρονικά της συμφέροντα…

Πηγή: ieidiseis.gr

Δείτε επίσης:

Τέμπη: Ιδού τα 20 φορτηγά χώμα από τον τόπο του εγκλήματος

Όμηρος του alter ego του ο Μητσοτάκης

Τα κομμένα «δεξιά χέρια» του Κυριάκου

Τέμπη: Κρατώντας το Documento ζητούν παραίτηση Φλωρίδη – “Ανεπαρκής για απόδοση δικαιοσύνης”

Παύλος Μαρινάκης: Επιστροφή σε παλιές «συνταγές» για να διαψεύσει τις αποκαλύψεις για τα μηνύματα της Μαρέβας

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter