Ο Άδωνης Γεωργιάδης κατηγορεί τους γιατρούς για την απαράδεκτη εικόνα στο Θεαγένειο

Ο Άδωνης Γεωργιάδης κατηγορεί τους γιατρούς για την απαράδεκτη εικόνα στο Θεαγένειο

Ο ίδιος ο Άδωνης Γεωργιάδης που κάποτε πανηγύριζε για τις απολύσεις γιατρών διαφημίζοντας πως ήταν δικές του και όχι της τρόικας, έρχεται τώρα να ρίξει ευθύνες σε τρίτους -στους ίδιους τους γιατρούς- για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας του ΕΣΥ, αφού προφανώς το αφήγημα και οι πανηγυρισμοί του δεν βοηθούν… προεκλογικά!

Αρχικά ακούστε τι λέει ο ίδιος ο Άδωνης Γεωργιάδης:

Στο σήμερα πια δεν είναι καν μυστικό πως ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης διαλύει στην κυριολεξία τη Δημόσια Υγεία προς όφελος των ιδιωτών.

Εδώ και μέρες κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα η φωτογραφία-σοκ ενός νεαρού άνδρα που, ξαπλωμένος σε τρεις καρέκλες σε διάδρομο του Θεαγένειου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, περιμένει να συνέλθει από μέθη μετά από ενδοσκόπηση στην οποία υπεβλήθη. Την ανάρτησε ο ίδιος ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Θεαγένειου, Δημήτρης Τζιλβές, ζητώντας συγγνώμη για την απαξίωση του ΕΣΥ και τονίζοντας ότι τα διαβήματα των γιατρών του νοσοκομείου «σε όλα τα επίπεδα» απέβησαν άκαρπα.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Θεαγένειου, Δημήτρης Τζιλβές έγραφε κάτω από τη φωτογραφία-ντροπή. «Ζητούμε συγγνώμη από τους ασθενείς μας για τη διαθέσιμη “αίθουσα ανάνηψης”. Λυπούμαστε που όλα μας τα διαβήματα σε όλα τα επίπεδα, για καλύτερες συνθήκες απέβησαν άκαρπα».

Γεωργιάδης: Απαράδεκτη εικόνα – Υπήρχαν κρεβάτια

Για απαράδεκτη εικόνα μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης και υποστήριξε πως υπήρχαν άδεια κρεβάτια σε άλλον όροφο, επιρρίπτοντας ευθύνες στον διευθυντή.

Επίσης σε  δική του ανάρτηση το βράδυ της Κυριακής, ο Άδωνης Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι έχει διατάξει επείγουσα ΕΔΕ για το περιστατικό, υποστηρίζοντας πως «υπήρξαν πολλά διαθέσιμα κρεβάτια εκείνη τη στιγμή».

 

Διοικήτρια Θεαγένειου: Υπήρχαν άλλες εναλλακτικές λύσεις

Από την πλευρά της, η διοικήτρια του Θεαγένειου Ευαγγελία Κουρτέλη-Ξουρή εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία παραδέχεται ότι δεν υπάρχει χώρος ανάνηψης για το Γαστρεντερολογικό Ογκολογικό Τμήμα, που βρίσκεται στον 4ο όροφο του νοσοκομείου.

Σημειώνει συγκεκριμένα:

Έχει προταθεί και αποφασισθεί με ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας επιτροπής, αναφορικά με την αξιοποίηση των χώρων του κενωθέντος 9ου ορόφου του Νοσοκομείου, η οργάνωση του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου με αίθουσα ανάνηψης, που έως τώρα δεν υπήρχε ποτέ, που μέχρι σήμερα δεν έγινε αποδεκτή από το συγκεκριμένο τμήμα.

Παράλληλα αναφέρει άλλες εναλλακτικές λύσεις που θεωρητικά θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο γιατρός που ωστόσο είτε δεν είναι πάντα εφικτές είτε απαιτούν την μετακίνηση σε άλλους ορόφους του ασθενή. Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να προβάλει ως εναλλακτική λύση και ένα φορείο, στο γραφείο της υπεύθυνης νοσηλεύτριας.

Διαβάστε επίσης:

Θεαγένειο νοσοκομείο: Απολύθηκε ο γιατρός που θησαύριζε σε βάρος καρκινοπαθών

Άδωνης Γεωργιάδης: Μοντέλο Σουηδίας με φακελάκια Ελλάδας το ΕΣΥ

Ο υπουργός Αδωνης… δικαστής στη δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter