O Aλεξάντερ Πέιν στην Αθήνα για την πρεμιέρα της ταινίας «Τα Παιδιά του Χειμώνα»

O Aλεξάντερ Πέιν στην Αθήνα για την πρεμιέρα της ταινίας «Τα Παιδιά του Χειμώνα»

Πραγματοποιήθηκε στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδος η επίσημη πρεμιέρα της νέας ταινίας του Αλεξάντερ Πέιν «Τα Παιδιά του Χειμώνα» που είναι υποψήφια για 5 όσκαρ.

Φιλικός και ευδιάθετος ο αμερικανός σκηνοθέτης ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Πέιν, έφτασε στην Αθήνα για να παρουσιάσει την ταινία του «Τα Παιδιά του Χειμώνα» στην επίσημη πρεμιέρα της στο Θέατρο του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου. Στην αρχή της εκδήλωσης, ο διάσημος σκηνοθέτης και σεναριογράφος συνάντησε και μίλησε με εκπροσώπους του καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού χώρου, ενώ μετά από την προβολή του φιλμ ακολούθησε Q&A, με τον Πέιν να απαντά στις ερωτήσεις του κοινού και φοιτητών του τμήματος Κινηματογραφικών Σπουδών του Deree – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Στο συγκεκριμένο χώρο είχε φοιτήσει και η μητέρα του σκηνοθέτη ο οποίος ανέφερε πως «θα ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη αν μάθαινε για την σημερινή διοργάνωση που γίνεται εδώ».

Επίσης ο Πέιν στο περιθώριο της εκδήλωσης στάθηκε στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στο κομμάτι της κωμωδίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν είχα μια συμβουλή για τους Έλληνες δημιουργούς ταινιών, θα ήταν αυτή που έχω προς όλους: Φτιάξτε κωμωδίες! Μην ξεχνάτε ότι οι κωμωδίες αποτελούν ένα σοβαρό είδος», δήλωσε μεταξύ άλλων. Στη χτεσινή εκδήλωση θα παρευρισκόταν και ο πρωταγωνιστής του φιλμ Πολ Τζιαμάτι αλλά δεν τα κατάφερε να έρθει στην Αθήνα και έστειλε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του στο οποίο ανέφερε την χαρά και την ικανοποίηση που ένιωσε ύστερα από την κινηματογραφική επανασύνδεση με τον Αλεξάντερ Πέιν, τον οποίο αποκάλεσε «Alexander the great»!

Η ταινία «Τα Παιδιά του Χειμώνα» έχει ήδη αποσπάσει δύο βραβεία στις Χρυσές Σφαίρες (Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ – Πολ Τζιαμάτι, Χρυσή Σφαίρα Β’ Γυναικείου Ρόλου – Ντα’Βάιν Τζόι Ράντολφ) και τρία Βραβεία Critics’ Choice (Καλύτερου Ηθοποιού – Πολ Τζιαμάτι, Καλύτερου Νεαρού Ηθοποιού – Ντόμινικ Σέσα, Β’ Γυναικείου Ρόλου – Ντα’Βάιν Τζόι Ράντολφ), ενώ μετά και τις επτά διεκδικήσεις στα Βραβεία BAFTA, οι προβλέψεις για τα φετινά Όσκαρ επιβεβαίωσαν τις μεγάλες προσδοκίες συγκεντρώνοντας πέντε υποψηφιότητες στις κατηγορίες: Καλύτερης Ταινίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου, Β’ Γυναικείου Ρόλου, Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου και Καλύτερου Μοντάζ. Τα «Παιδιά του χειμώνα» θα βγουν στις ελληνικές αίθουσες στις 25 Ιανουαρίου σε διανομή Tanweer.

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιά Βαρυμπόμπη: Αναβάθμισαν και δεύτερο υπόδικο αξιωματικό της Πυροσβεστικής – Όλο το κατηγορητήριο

Επιστολική ψήφος: Δύο όρους βάζει ο Ανδρουλάκης για να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ – Στα «σχοινιά» η Κεραμέως

Μαξίμου: Πονοκέφαλος για τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια

Οσκαρ 2024: 11 υποψηφιότητες το «Poor Things» του Λάνθιμου (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter