Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του…

Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του…

Το πρώτο δείγμα της μελλοντικής αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε την Τρίτη με τις αποφάσεις του προέδρου του κόμματος και πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για μία σειρά από κρίσιμα πόστα τόσο στη Βουλή όσο και στο κόμμα.

Η απόφαση αναμένονταν με ενδιαφέρον από πολλούς, εντός και εκτός κόμματος, αφού χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει με δεδομένο ότι η νέα Κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρούν να εκμεταλλευθούν την περίοδο χάριτος που δίνεται σε κάνε νεοεκλεγείσα Κυβέρνηση και να περάσουν μια σειρά από κρίσιμα νομοσχέδια και αποφάσεις ή να ακυρώσουν κεντρικά νομοθετήματα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστική η προσπάθεια του νέου υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη να απαξιώσει τη ΔΕΗ με επιχειρήματα του τύπου, «δεν έχει χρήματα για κολώνες» ή «δεν υπάρχει επάρκεια ρεύματος στο σύστημα»! Επιχειρήματα που σε συνδυασμό με την αφωνία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έμειναν αναπάντητα ελλείψει και αρμόδιου τομεάρχη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που ο προηγούμενος υπουργός Γιώργος Σταθάκης δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Είναι προφανές λοιπόν ότι απαιτείται σύντομα και η ανάθεση σε πρόσωπα των τομέων ευθύνης ώστε σε συνδυασμό με ένα στελεχωμένο γραφείο Τύπου να ασκηθεί, με τον τρόπο που επιβάλλει και η Δημοκρατία να ασκηθεί, ο έλεγχος της Κυβέρνησης.

Από την άλλη η επιλογή των προσώπων που εκ των πραγμάτων θα στελεχώσουν τη νέα ηγετική ομάδα στο πλάι του Αλέξη Τσίπρα στέλνει, όπως είναι φυσικό, μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Το πρώτο συμπέρασμα που εξάγεται αβίαστα είναι πως με τις σημερινές του επιλογές ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί για μια ακόμη φορά (το έχει κάνει πολλάκις στο παρελθόν) να υπηρετήσει τη συνέπεια λόγων και έργων. Να κάνει πράξη δηλαδή ο ίδιος όσα ζητά από το κόμμα και τα στελέχη του.

Η αντιστοίχηση του ΣΥΡΙΖΑ στα εκλογικά εκείνα στρώματα που το στήριξαν και το στηρίζουν είναι προφανές ότι πρέπει να ξεκινήσει από την κορυφή της πυραμίδας. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούν και οι επιλογές του επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου στη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στη μία εκ των τριών θέσεων της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου.

Για τις άλλες δύο ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τον στενό του συνεργάτη στο Μαξίμου, Δημήτρη Τζανακόπουλο και φυσικά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος όποτε κλήθηκε στη Βουλή να δώσει μάχες τις έδωσε με ήθος, ευγένεια, επιχειρήματα και επιτυχία.

Η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία αναλαμβάνει χρέη Γραμματέα της Κ.Ο. είναι «μπαρουτοκαπνισμένη» αφού το πρώτο δύσκολο εξάμηνο του 2015 βρέθηκε στη θέση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου ενώ από τότε έως σήμερα ανέλαβε δύσκολα και κρίσιμα υπουργεία όπως το Εσωτερικών και το Δημοσίας Τάξεως. Τέλος ο Δημήτρης Βίτσας ο οποίος προτείνεται για τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής είναι ένα παλαιό στέλεχος με εμπειρία το οποίο απολαμβάνει και τη συναίνεση των πολιτικών του αντιπάλων κάτι που είναι απαραίτητο για τη θέση που προτείνεται.

Για το τέλος αφήνουμε την επιλογή του Αλέξη Χαρίτση, στη θέση του νέου εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αναλαμβάνει μια ακόμη δύσκολη, ίσως την πιο δύσκολη αποστολή, μετά το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Χαρίτσης αναλαμβάνει το κρίσιμο επικοινωνιακό κομμάτι, δηλαδή το βάρος της αντιπολίτευσης, σε ένα μιντιακό τοπίο που όπως είπε και ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Κ.Ο. είναι μάλλον εχθρικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter