Ο Ανδρουλάκης θα υποδείξει τον Μητσοτάκη ως αρχικοριό στην επιτροπή PEGA (Live)

Ο Ανδρουλάκης θα υποδείξει τον Μητσοτάκη ως αρχικοριό στην επιτροπή PEGA (Live)

Στο πλαίσιο της  απόφασής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να μην κάνει πίσω και να συμβάλλει στην προσπάθεια διαλεύκανσης της υπόθεσης των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ο πρόεδρος του κόμματος και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, δίνει το «παρών» στο Στρασβούργο, καταθέτοντας για τις υποκλοπές. Μάλιστα, αναμένεται να κινηθεί θεσμικά, συνεισφέροντας στην έρευνα με στοιχεία, χωρίς παράλληλα, να αποφύγει να χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Παρακολουθήστε ζωντανά:

H κλήση του από την Επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου που διερευνά την υπόθεση παγίδευσης τηλεφώνων με τη χρήση παράνομων λογισμικών έχει πρόσθετη σημασία, καθώς πραγματοποιείται  λίγες ημέρες αφότου ολοκληρώθηκαν εσπευσμένα, με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής του ελληνικού κοινοβουλίου,  χωρίς ουσιαστική διερεύνηση. Ηχούν ακόμα οι  καταγγελίες  από σύσσωμη την αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης της ΝΔ για συγκάλυψη και συσκότιση της αλήθειας. Μάλιστα, είχαν προκαλέσει αίσθηση οι πληροφορίες ότι στην εξεταστική επιτροπή της βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε εξαπολύσει πυρά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κάνοντας   λόγο για διπλό σκάνδαλο παρακολούθησης και συγκάλυψης.

Η Χαριλάου Τρικούπη προβάλλει ότι η κατάθεσή του Νίκου Ανδρουλάκη στην Επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου, στις 10 το πρωί της Πέμπτης (6.10.2022)  αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, μια και ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι ο μόνος ευρωβουλευτής για τον οποίο οι τεχνικοί της Επιτροπής PEGA  είχαν εντοπίσει απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το παράνομο λογισμικό predator.

Όπως επισημαίνει στο Documentonews.gr κορυφαίο στέλεχος του ηγετικού επιτελείου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συνεισφέρει σε στοιχεία αλλά και θα αναδείξει την ανάγκη να προχωρήσουν σε βάθος οι έρευνες, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα, με την παρουσία του στην αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπου συνεδριάζει την Πέμπτη (6.10.2022) η Επιτροπή Pega  στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης επιδιώκει να αναδείξει ότι έχουν μεγάλη αξία τόσο η διαδικασία ελέγχων από τις ειδικές  κοινοβουλευτικές επιτροπές  όσο και η ενδελεχής έρευνα από τις δικαστικές Αρχές. Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί ότι θα έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα οι συνεχιζόμενες  προσπάθειες τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στη χώρα μας για την εξιχνίαση σκοτεινών υποθέσεων. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επιδιώκει να υπάρξει και σε θεσμικό επίπεδο ενισχυμένη ασπίδα για τη  διασφάλιση του δικαιώματος στο απόρρητο των επικοινωνιών. Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί ότι έχει μεγάλη σημασία να τεθεί φρένο σε παράνομες πρακτικές που  καταστρατηγούν  κατακτήσεις που συνδέονται με το κράτος δικαίου ενώ προβάλλει ότι οι όποιες θετικές εξελίξεις  στην κατεύθυνση της διαλεύκανσης της υπόθεσης των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων βοηθούν και στην  ενίσχυση της  εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς.

Πάντως,  η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν έκρυβε τη δυσαρέσκειά της για την αντιπαράθεση που προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, σχετικά με τον    κατάλογο των μαρτύρων και την κλήση του Ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον των μελών της Επιτροπής PEGA που θα έρθει στη χώρα μας αρχές Νοεμβρίου.   Όπως έλεγε στο Documento στέλεχος του ηγετικού επιτελείου της Χαριλάου Τρικούπη,  η  ένταση που προκάλεσε ο πρόεδρος της PEGA και μέλος του δεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Γερούν Λέναερς –έστω και προσχηματική- είναι βούτυρο στο ψωμί του  Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που επιδιώκει με πιέσεις να μην κληθεί ενώπιον της Επιτροπής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Ολλανδός ευρωβουλευτής  και πρόεδρος της PEGA  εμφανίστηκε να δυσανασχετεί με τον αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη που δημοσιοποίησε την απόφαση για το πρόγραμμα της Επιτροπής σε Αθήνα και Λάρνακα. Όμως, όπως αποκάλυψε το Euractiv, ο Γερούν Λέναερς είχε υπερψηφίσει την απόφαση και ουσιαστικά επιβεβαιώνεται ο Δημήτρης Παπαδημούλης, που δήλωνε στο «Κόκκινο» ότι «αυτό που έχει ενοχλήσει το Μαξίμου είναι ότι όλες οι αποφάσεις είναι ομόφωνες».

Ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου είχε γράψει στις 3 Οκτωβρίου 2022 στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι η Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου έρχεται στην Ελλάδα για τις υποκλοπές στις 3-4 Νοεμβρίου. Σημείωνε ότι η Επιτροπή  «ζητά να δει #Μητσοτακη, #Δημητριαδη, #Σπιρτζη, #Λαβρανο, #Μπιτζιο, δηλαδή όσους η ΝΔ αρνήθηκε να κληθούν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής». Και πρόσθετε ότι η απόφαση εγκρίθηκε ομόφωνα από το προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Την Πέμπτη στην Εξεταστική του Ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές ο Νίκος Ανδρουλάκης

Η ΝΔ ζητά εξηγήσεις στην Εξεταστική από το θύμα παρακολούθησης: «Δεν μπορώ να ξέρω γιατί… μπήκε στο σπίτι μου ο κλέφτης» απαντά ο Ανδρουλάκης

Ανδρουλάκης στην Εξεταστική: «Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από το “φουστάνι” του απορρήτου – Ο Μητσοτάκης πού είναι;»

Σκάνδαλο υποκλοπών – Αποκάλυψη Παπαδημούλη για PEGA: «Έπεσαν τηλέφωνα, τράβηξαν αυτιά» (Ηχητικό)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter