Ο αστυνόμος Χαρίτος στην Πόλη

Ο αστυνόμος Χαρίτος στην Πόλη

Το αστυνομικό μυθιστόρημα του Πέτρου Μάρκαρη «Παλιά, πολύ παλιά» είχε κυκλοφορήσει παλιότερα από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη και πλέον επανακυκλοφορεί από τα Κείμενα.

Η υπόθεση αφορά τον αστυνόμο Χαρίτο και την Αδριανή οι οποίοι αποφασίζουν να πάνε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη. Η χαρά και ο ενθουσιασμός του ταξιδιώτη δεν θα κρατήσουν πολύ καθώς ο Χαρίτος κάνει τα πάντα για να προλάβει τον επόμενο φόνο που θα διαπράξει μια γυναίκα από τον Πόντο, η οποία επιστρέφει έπειτα από χρόνια στα πάτρια εδάφη και αρχίζει να σκοτώνει. Ο Χαρίτος θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με έναν Τούρκο αστυνομικό, τον Μουράτ, με τον οποίο τους συνδέει αμοιβαία καχυποψία. Πρόκειται για μία από τις πιο ωραίες ιστορίες με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Χαρίτο.

Ο Πέτρος Μάρκαρης σύμφωνα με το βιογραφικό του που υπάρχει στο σάιτ των εκδόσεων Κείμενα, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1937. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Αυστρία και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1964. Εμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1965 με το θεατρικό έργο Η ιστορία του Αλή Ρέτζο. Μετέφρασε σημαντικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και συνεργάστηκε με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο σε σενάρια ταινιών (Το Μετέωρο Βήμα του ΠελαργούΤο Βλέμμα του ΟδυσσέαΜια Αιωνιότητα και Μια ΜέραΗ Σκόνη του Χρόνου κ.ά.). Το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο του αστυνομικό μυθιστόρημα Νυχτερινό Δελτίο από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Μετέφρασε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ολόκληρο τον Φάουστ του Γκαίτε, καθώς και την πρώτη γραφή του Φάουστ. Έχει εκδώσει διηγήματα, δοκίμια και θεατρικά έργα και έχει τιμηθεί με σημαντικά διεθνή λογοτεχνικά βραβεία για το έργο του. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter