7 + 1 βιβλία για τις γιορτές από τις Εκδόσεις Πεδίο – Ελληνικά Γράμματα

7 + 1 βιβλία για τις γιορτές από τις Εκδόσεις Πεδίο – Ελληνικά Γράμματα

Από τη μαγεία των γιορτών δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα βιβλία! Είναι η ιδανική εποχή για να «ταξιδέψουμε» στις σελίδες τους ή να τα κάνουμε δώρο σε αγαπημένα μας πρόσωπα. 

Ψάχνοντας το τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στις συλλογές των Εκδόσεων Πεδίο – Ελληνικά Γράμματα και να χαρίσουμε στους αγαπημένους μας ή στον εαυτό μας ένα υπέροχο βιβλίο.

Με αφορμή λοιπόν τις γιορτές προτείνουμε τις παρακάτω 7 + 1 επιλογές βιβλίων, από συναρπαστικά μυθιστορήματα και επιστημονικά δοκίμια μέχρι μοναδικά εγχειρίδια αυτοβελτίωσης και χριστουγεννιάτικα παραμύθια, που αξίζει να αποκτήσουμε.

Terry Eagleton

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Τι κάνει ένα λογοτεχνικό έργο καλό ή κακό; Πόσο ελεύθερα μπορεί να το ερμηνεύσει ο αναγνώστης; Θα μπορούσε μια παιδική ομοιοκαταληξία να είναι γεμάτη από κακία και επιθετικότητα;

O Terry Eagleton, ένας από τους επιφανέστερους κριτικούς λογοτεχνίας παγκοσμίως, μας χαρίζει μια διαφωτιστική μελέτη για το πώς να διαβάζουμε λογοτεχνία με μεγαλύτερη οξυδέρκεια, καλύτερη κατανόηση και περισσότερη απόλαυση. Ο εμβριθής στοχαστής, με ύφος προσιτό και διασκεδαστικό, επιχειρεί να φωτίσει ποικίλες όψεις ενός λογοτεχνικού έργου: την αφήγηση, την πλοκή, τους χαρακτήρες, τη γλώσσα, τη φύση της μυθοπλασίας, την αποκωδικοποίηση του νοήματος, τον ρόλο του αναγνώστη.

Σε αυτό το απολαυστικά ευφυές βιβλίο, ο Eagleton μας μαθαίνει να διαβάζουμε με τη δέουσα προσοχή στον τόνο, τον ρυθμό, τη σύνταξη, τον υπαινιγμό, την ασάφεια και σε άλλες πτυχές των λογοτεχνικών έργων, ενώ μοιράζεται μαζί μας συναρπαστικές γνώσεις για μια τεράστια γκάμα συγγραφέων, από τον Σαίξπηρ και τη Ρόουλινγκ μέχρι την Όστεν και τον Μπέκετ!

Judith Little

ΟΙ ΑΔΕΛΦΕΣ CHANEL

Με πάθος, ρομαντισμό και χιούμορ, η συγγραφέας Τζούντιθ Λιτλ σκιαγραφεί με μαεστρία τη ζωή της άγνωστης Αντουανέτα Σανέλ και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε στην επιτυχία της διάσημης αδελφής της Κοκό, προσφέροντάς μας μια συναρπαστική ματιά στα παρασκήνια του θρυλικού οίκου μόδας.

Από το μοναστήρι-ορφανοτροφείο που μεγάλωσαν μέχρι το μικρό καπελάδικο της οδού Καμπόν στο Παρίσι, όπου αποτέλεσε την αφετηρία για την καταξίωση του οίκου Chanel στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο, απολαύστε την εμπνευσμένη ιστορία δυο αδάμαστων γυναικών, μια υπέροχα σκηνοθετημένη αφήγηση με εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια που θα γοητεύσει τους λάτρεις των ιστορικών μυθιστορημάτων.

John F. Haught

Ο ΘΕΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΪΝΣΤΑΪΝ

Ο διακεκριμένος θεολόγος Τζον Χοτ εκθέτει μια πρωτοποριακή φιλοσοφική-θεολογική οπτική, στην οποία η χριστιανική θρησκεία είναι πλέον σε θέση να αποδεχθεί τις σύγχρονες επιστημονικές ανακαλύψεις και να εξετάσει υπό νέο πρίσμα τα αιώνια ερωτήματά μας περί Θεού. Η λαμπρότητα αυτού του βιβλίου-ορόσημου έγκειται στο γεγονός πως δίνει ίσες ευκαιρίες τόσο στις θρησκευτικές στρεβλώσεις της επιστήμης όσο και στις επιστημονικές στρεβλώσεις της θρησκείας, θέτοντας τις εννοιολογικές βάσεις για μια προσέγγιση επιστήμης-θεολογίας.

Αναπτύσσοντας έναν διάλογο με τις ιδέες και τις απόψεις του Αϊνστάιν, ο συγγραφέας αναπτύσσει μια νέα κοσμολογική αντίληψη για το νόημα του Θεού, του χρόνου, της αιωνιότητας, του μυστηρίου, της ζωής, της σκέψης, της ελευθερίας και της πίστης. Κι έτσι προσφέρει στους αναγνώστες έναν νέο τρόπο να αντιλαμβάνονται τη σχέση της επιστήμης με τη θεολογία τον 21ο αιώνα.

Ευγένιος Τριβιζάς

ΤΡΙΣΔΑΙΜΟΝΑ, Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΠΟΥ ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΤΟΝ ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗ

Παραμονές Πρωτοχρονιάς… Η τυχαία συνάντηση ενός δράκου, ενός πειρατή και της αδίστακτης μάγισσας Τρισδαιμόνας γίνεται αφορμή να υφανθεί ένα καταχθόνιο σχέδιο με στόχο τον Αϊ-Βασίλη και σκοπό να μεταλλάξει την καλοσύνη του σε κακοσύνη και να αμαυρώσει μια για πάντα τη φήμη του. Οι συνωμότες, όμως, λογαριάζουν χωρίς τη Σελεστίνα Λιμπελουλίν, ένα γενναίο κοριτσάκι που έχει στείλει γράμμα στον Αϊ-Βασίλη, όπως και τόσα άλλα παιδιά, και τον περιμένει γεμάτη ανυπομονησία. Θα καταφέρει η μικρή Σελεστίνα να σώσει τον Αϊ-Βασίλη και να τον βοηθήσει να γίνει ο παλιός, καλόκαρδος εαυτός του;

Η μαγεία ζωντανεύει για τους μικρούς –και τους μεγάλους– αναγνώστες με το νέο, καθηλωτικά εκπληκτικό και ανατριχιαστικά ξεκαρδιστικό, χριστουγεννιάτικο παραμύθι του συγγραφέα των ονείρων μας, Ευγένιου Τριβιζά. Μια συγκινητική ιστορία γεμάτη φαντασία, χιούμορ και ανατροπές που κόβουν την ανάσα!

Θοδωρής Σπηλιώτης

Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ

Από τον Θοδωρή Σπηλιώτη, συγγραφέα των best sellers Ο μοναχός που έγινε CEO και Από το Μανχάταν στο Άγιο Όρος, ένα μοναδικό βιβλίο που, μέσα από διεξοδικές επιστημονικές έρευνες και αναζητήσεις, αναδεικνύει τη σημασία της χρησιμότητας στην προσωπική μας ζωή, στην κοινότητα, στην κοινωνία. Μια τόσο –φαινομενικά– συνηθισμένη λέξη, η οποία όμως κρύβει μέσα της την ουσία της ύπαρξης.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, η αξία του να είσαι χρήσιμος είναι τρόπος ζωής που απαιτεί συνειδητή προσπάθεια και συνεχή αυτοαξιολόγηση. Και υπάρχει μία μόνο επιλογή: να είμαστε χρήσιμοι! Μόνο έτσι νιώθουμε πληρότητα!

Alberto Moravia

ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΣΑ ΜΟΡΑΝΤΕ [1947-1983]

Ένα βιβλίο που περιέχει μια ιστορία αγάπης για δύο από τους μεγαλύτερους Ιταλούς λογοτέχνες του 20ού αιώνα: αυτή είναι η πρόθεση πίσω από το Όταν έρθεις θα είμαι σχεδόν ευτυχισμένος, που επιμελήθηκε η Αλεσάντρα Γκραντέλις, η οποία για χρόνια ασχολήθηκε με τη συλλογή της αλληλογραφίας του Αλμπέρτο Μοράβια στην Έλσα Μοράντε.

Ο Μοράβια γνώρισε τη Μοράντε το 1936, για να την παντρευτεί το 1941. Μαζί αποτέλεσαν ένα λογοτεχνικό ζευγάρι αναφοράς στο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό στερέωμα της Ρώμης. Στις επιστολές που ανταλλάσσουν μεταξύ του 1947 και της δεκαετίας του 1980 συγκρούονται ένας άνδρας και μια γυναίκα, και μαζί δύο μεγάλοι συγγραφείς. Ενωμένοι και, ταυτόχρονα, χωρισμένοι για μια ολόκληρη ζωή. Τους χωρίζουν οι διαφορές του χαρακτήρα και η καταγωγή –αστική για αυτόν, ταπεινή για εκείνη– που δυσχεραίνει από την πρώτη στιγμή την ισορροπία της σχέσης. Αυτό που τους ενώνει, όμως, είναι «το δαιμόνιο της λογοτεχνίας», το οποίο στην αλληλογραφία εκδηλώνεται σπάνια, μα είναι πανταχού παρόν, έτοιμο να ξεπροβάλει.

Pamela Kelley

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Ένας χρόνος πέρασε από τα όσα διαδραματίστηκαν στο πρώτο βιβλίο της αγαπημένης σειράς βιβλίων. Τώρα, η μαγεία των Χριστουγέννων θα σκορπίσει τη χρυσόσκονή της στη μικρή πόλη του Ναντάκετ. Φώτα, αρώματα, γεύσεις και χρώματα – όλα θυμίζουν τη χαρά και τη θέρμη των γιορτινών ημερών. Και, φυσικά, η παρέα του αγαπημένου μας εστιατορίου! Νέες εμπειρίες, ζωές που ξεκινούν με τόλμη από την αρχή, καινούργιοι έρωτες και φυσικά συνταγές γεμάτες αγάπη και νοστιμιά όχι μόνο για την κουζίνα αλλά και για τη ζωή.

Η Πάμελα Κέλι, η μπεστ σέλερ συγγραφέας της USA Today και της Wall Street Journal, επιστρέφει στο Εστιατόριο και χαρίζει απλόχερα στους αναγνώστες τη θαλπωρή των Χριστουγέννων μέσα από τις μυρωδιές που ξεχύνονται από τις σελίδες του βιβλίου. Αν κάποιος δεν έχει επισκεφτεί το Ναντάκετ, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή!

Alasdair Gray

POOR THINGS / ΧΑΜΕΝΑ ΚΟΡΜΙΑ

Το συναρπαστικό μυθιστόρημα που ενέπνευσε την πολυβραβευμένη αριστουργηματική ταινία του Γιώργου Λάνθιμου.

Οι φιλοδοξίες του Θεόνικου Μπάξτερ να δημιουργήσει την τέλεια σύντροφο παίρνουν σάρκα και οστά όταν ανακαλύπτει τη σορό της όμορφης Μπέλλας, την οποία επαναφέρει στη ζωή με ένα επιστημονικό θαύμα που θυμίζει Φρανκενστάιν. Όμως, η Μπέλλα έχει τις δικές της επιθυμίες να κυνηγήσει, ξέροντας ότι είναι στο χέρι της να κατακτήσει την ελευθερία της και να αποφασίσει τι νόημα έχει η αληθινή αγάπη στη ζωή της.

Μια ιστορία για την αληθινή αγάπη και την επιστημονική τόλμη, αλλά κυρίως για την αξία της ελευθερίας των επιλογών μας στη ζωή.

Κυκλοφορεί 1η Ιανουαρίου!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter