Ο διεθνής Τύπος στο documentonews.gr: Χάος στη Λομβαρδία με τα εμβολιαστικά ραντεβού

Ο διεθνής Τύπος στο documentonews.gr: Χάος στη Λομβαρδία με τα εμβολιαστικά ραντεβού

Ο γύρος του κόσμου μέσα από τα πρωτοσέλιδα των σημαντικότερων εφημερίδων σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Πρώτη στάση η Ιταλία όπου η σύγχυση στη Λομβαρδία έφερε εξελίξεις. Η
Corriere de la Sera γράφει: «Χάος στη Λομβαρδία, παραιτούνται οι επικεφαλής της εταιρείας που διαχειριζόταν τις κρατήσεις». Η εταιρεία Aria κατηγορείται ότι είναι ο υπαίτιος για την σύγχυση στη Λομβαρδία καθώς δεν έστειλε το sms επιβεβαίωσης της κράτησης σε χιλιάδες πολίτες ενώ σε άλλους ‘έκλεισε’ ραντεβού σε κέντρο μέχρι και 100 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Η La Repubblica: «Εμβόλια, μοναδική προτεραιότητα η εξασφάλισή τους στις περιφέρειες που καθυστερούν».  Σήμερα θα διατεθούν ένα εκατομμύριο δόσεις, ενώ άλλα τρία εκατ. στο τέλος του μήνα. Η La Stampa: «Εμβόλια, γεννιέται η ενιαία πλατφόρμα». Ο Ντράγκι βάζει τους περιφερειάρχες με την πλάτη στον τοίχο, πλέον ο συντονισμός όλων των κρατήσεων ανατέθηκε στο Ταχυδρομείο. Και η Il Messaggero: «Ένα εκατομμύριο εμβόλια στις περιφέρειες». Η κυβέρνηση επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού με περισσότερες δόσεις της Pfizer.

Στη Γερμανία παρατείνεται ο περιορισμός των πολιτών ενώ οι εισαγωγές στις ΜΕΘ αυξάνονται. Η Die Welt: «Το λόκνταουν παρατείνεται, διαφωνίες για την απαγόρευση κυκλοφορίας». Μέχρι τις 18 Απριλίου επεκτείνεται το λόκνταουν, κυβέρνηση και κρατίδια σε σκληρές διαπραγματεύσεις. Χωρίς χαλάρωση των περιορισμών και το Πάσχα. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Πολλοί ασθενείς με κορονοϊό στις ΜΕΘ». Ένας ιατρός δηλώνει στην εφημερίδα ότι «μας προκαλεί ανησυχία αυτό», ενώ η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία παίρνει αυστηρότερα μέτρα εναντίον της πανδημίας. Η Süddeutsche Zeitung: «Διαφωνία σχετικά με τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας». Η Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των ομόσπονδων κρατιδίων αντιμετωπίζουν προκλήσεις εν όψει της αύξησης των κρουσμάτων, ενώ είναι πιθανό η κυβέρνηση να αναλάβει νέο χρέος ύψους €60 δις.

Στη Γαλλία η Le Monde: «Οι δύσκολες εκκινήσεις των τοπικών εγκλεισμών». Οι τροποποιήσεις κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου έδωσαν την εντύπωση στους πολίτες ότι η κυβέρνηση αυτοσχεδιάζει και δεν έχει σαφή στόχο. Η Le Figaro: «Η υπερβολική βία των νέων παραβατών γίνεται συνηθισμένη». Καυγάδες, επιθέσεις, ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Η εφημερίδα φέρνει στο φως αναφορά της αστυνομίας που δείχνει την κανονικοποίηση της βίας στους νέους. Η Libération: «Μαζικοί εμβολιασμοί: Γιατί όχι εμείς;». Τη στιγμή που οι ΗΠΑ, η Βρετανία και το Ισραήλ τσιμπάνε τα μπράτσα των πολιτών, μόνο 2,4 εκατ. Γάλλοι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις. Και η Humanité: «Ροντέζ-Ντεκαζβίλ: η βιομηχανική παρακμή δεν είναι μοιραία». Στο Αβεϊρόν, με μια κινητοποίηση μεγάλης κλίμακας, τα εργατικά συνδικάτα αρνούνται την διάλυση της Bosch και της Samsung, δύο μεγάλων εργοδοτών στην περιοχή.

Στη Βρετανία ο Independent γράφει: «Το έτος της απώλειας για την Βρετανία». Στην επέτειο του λόκνταουν, μια ανάλυση δείχνει ότι κατά μέσο όρο κάθε θύμα έχασε μια δεκαετία από τη ζωή του. Η Daily Telegraph: «Το προσωπικό των γηροκομείων θα υποστεί υποχρεωτικό εμβολιασμό». Διέρρευσε το υπουργικό σχέδιο που δείχνει ότι ο πρωθυπουργός συμφώνησε στο να γίνουν τα εμβόλια νομική προϋπόθεση. Οι Times: «Η απαγόρευση των ταξιδιών στο εξωτερικό επεκτείνεται μέχρι τον Ιούλιο». Πρόστιμα £5.000 σε όσους προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα, ενώ οι φόβοι για το τρίτο κύμα, παρά τον χαμηλό αριθμό θανάτων, παραμένουν. Ο Guardian: «Η Στέρτζον απαλλάσσεται από τις κατηγορίες για παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας αναφορικά με την έρευνα του Άλεξ Σάλμοντ». Δικαστήριο ξεκαθάρισε χτες τη θέση της πρωθυπουργού της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον στο θέμα για επέμβαση στην έρευνα των αρχών για τις κατηγορίες για παρενόχληση που βαραίνουν τον προκάτοχό της, Άλεξ Σαλμοντ.

Στην Ισπανία η El País γράφει: «Το PSOE αποφεύγει τους Ποδέμος στην Μαδρίτη για να κερδίσει το κέντρο». Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών, Άνχελ Γκαμπιλόντο, δηλώνει στην εφημερίδα ότι θα προτιμούσε ως συνεταίρους στην κοινοτική διοίκηση τους Ciudadanos και το Más Madrid από τους Ποδέμος, που είναι κυβερνητικός εταίρος του PSOE. H El Mundo: «Οι Βρυξέλλες επιπλήττουν την ανοχή του τουρισμού και τον περιορισμό των Ισπανών πολιτών». Η Κομισιόν ζητά ‘συνέπεια’ στην πολιτική εγκλεισμού των ταξιδιωτών καθώς η Ισπανία επιβάλλει καραντίνα μόνο σε όσους πολίτες της μετακινούνται μέσα στην χώρα, πράγμα που δεν πράττει για τους τουρίστες. «Ο κίνδυνος μετάδοσης είναι ίδιος είτε η μετακίνηση είναι εντός της χώρας είτε προέρχεται από το εξωτερικό», λένε στις Βρυξέλλες.

Στις ΗΠΑ συγκλονίζει η επίθεση με όπλο σε σούπερμαρκετ και η δολοφονία δέκα ανθρώπων στο Μπόουλντερ του Κολοράντο. Σε άλλα νέα, η Wall Street Journal γράφει: «Τα νοσοκομεία κρύβουν τις τιμές τους στο διαδίκτυο, υπονομεύοντας τον κανόνα της γνωστοποίησης». Με ειδική κωδικοποίηση, τα νοσοκομεία κρύβουν τις τιμές των υπηρεσιών τους από τις μηχανές αναζήτησης. Η Washington Post: «Καταιγισμός αμερικανικών στρατηγικών καθώς ο αριθμός των μεταναστών αυξάνεται». Καθώς η πίεση από το μεταναστευτικό κύμα στα νότια σύνορά της αυξάνεται, οι ΗΠΑ στέλνουν αξιωματούχους στις κυβερνήσεις του Μεξικό και της Γουατεμάλα έτσι ώστε να εκδώσουν αυστηρότερες προειδοποιήσεις για όσους είναι πρόθυμοι να περάσουν τα σύνορα ενώ παράλληλα ετοιμάζουν εναλλακτικές για νόμιμη είσοδο.

Οι Financial Times: «Δυτικές κυρώσεις στην Κίνα για τους Ουιγούρους προκαλούν άμεση απάντηση». Οι ΗΠΑ, η ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς λαμβάνουν μέτρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν πηγαίνει στις Βρυξέλλες. Και τέλος οι New York Times: «Η ομάδα του Μπάιντεν ετοιμάζει ένα σχέδιο ύψους $3 τρισεκατομμυρίων για να εκκινήσει την ανάπτυξη». Το σχέδιο θα εστιάζει στις υποδομές και στο κλίμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter