«Ο καλός μου φίλος Παντσέρι»: Όταν ο Αβραμόπουλος εκθείαζε τον προφυλακισμένο πρόεδρο της ΜΚΟ Fight Impunity

«Ο καλός μου φίλος Παντσέρι»: Όταν ο Αβραμόπουλος εκθείαζε τον προφυλακισμένο πρόεδρο της ΜΚΟ Fight Impunity

«Ο καλός μου φίλος κ. Παντσέρι». Με αυτόν τον τρόπο προλόγισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τον πρόεδρο της ΜΚΟ Fight Impunity Αντόνιο Παντσέρι –έχει ήδη προφυλακιστεί θεωρούμενος ως ο «εγκέφαλος» του Qatargate μέσω της δράσης του στην επίμαχη ΜΚΟ-, σε πάνελ που διοργανώθηκε στις 13 Απριλίου 2022, στα πλαίσια του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Στο επίμαχο πάνελ που έφερε τον τίτλο «Ενίσχυση της Διεθνούς Αρχιτεκτονικής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Προς μια Συστημική Αλλαγή», συμμετείχαν επίσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Δείτε επίσης: Δημήτρης Αβραμόπουλος: Από τις «αδιευκρίνιστες» πιστώσεις στις πληρωμές από την… αμαρτωλή ΜΚΟ

Κατά τις ολιγόλεπτες παρεμβάσεις του στο επίμαχο πάνελ, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εκθειάζει το έργο της Fight Impunity, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται –όπως και ο πρόεδρός της- στο κέντρο των δικαστικών ερευνών, ενώ σε μια αποστροφή του λόγου του, ευχαριστεί τον καλό του φίλο Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος τον επέλεξε «ανάμεσα σε εκείνους που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν…».

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος μιλάει εξ’ ονόματος της Fight Impunity, στέκεται στο έργο της ΜΚΟ, η οποία μεταξύ άλλων παρουσιάζει κάθε χρόνο εκθέσεις, οι οποίες «οδηγούν πολλούς από εκείνους που έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά του ανθρώπου, έχουν παραβιάσει τις αρχές του κράτους δικαίου, στη Δικαιοσύνη».

Δείτε επίσης: Qatargate: Και τρίτη χώρα εμπλέκεται στο σκάνδαλο – Τι αναφέρει η Il Fatto Quotidiano

Δυστυχώς όμως για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και κυριότερα για Αντόνιο Παντσέρι, αυτός που φαίνεται ότι θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, είναι ο πρόεδρος της Fight Impunity. Ο καλός του φίλος. Και μπορεί τα όσα ειπώθηκαν από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο σε αυτό το πάνελ, να μην είναι ενοχοποιητικά για τον ίδιο, σίγουρα όμως δείχνουν την στενή διασύνδεση που είχε με την Fight Impunity, αλλά και τον πρόεδρό της. Δηλαδή, δείχνει ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν είχε τοποθετηθεί τιμής ένεκεν στη συμβουλευτική επιτροπή της Fight Impunity, αλλά πραγματοποιούσε δράσεις προκειμένου να επικοινωνήσει το έργο της. Τουλάχιστον αυτό έκανε στο ελληνικό κοινό, μέσω της παρουσίας του στο επίμαχο πάνελ. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι οι δύον άντρες είχαν φιλοξενηθεί σε αντίστοιχο πάνελ του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών και το 2021.

Πιο αναλυτικά, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων στο συγκεκριμένο πάνελ ότι «Θα είμαι πολύ σύντομος, γιατί η παρουσία μου εδώ δεν είναι για να ξεπεράσει την παρουσία του κ. Παντσέρι, ο οποίος είναι ο πρόεδρος αυτής της association που στήθηκε πριν από λίγο καιρό και έχει ένα συγκεκριμένο σκοπό. Σε κάποια στιγμή, ο Αντόνιο Παντσέρι, μια διαπρεπής προσωπικότητα της ιταλικής αλλά και της ευρωπαϊκής πολιτικής ανέλαβε μια πρωτοβουλία: να σταματήσει αυτό το κακό».

Ακόμη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε ότι «τα reports που παρουσιάζει κάθε χρόνο το Fight Impunity, οδηγούν πολλούς από εκείνους που έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά του ανθρώπου, έχουν παραβιάσει τις αρχές του κράτους δικαίου, στη Δικαιοσύνη. Γι’ αυτό λοιπόν ο ρόλος αυτής της association, του νέου οργανισμού είναι πάρα πολύ σημαντικός. Στο board στο οποίο έχω κι εγώ την τιμή να συμμετέχω και ευχαριστώ τον κ. Παντσέρι που με έχει επιλέξει ανάμεσα σε εκείνους που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν γι’ αυτόν τον σκοπό είναι διαπρεπείς προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής σκηνής, νομπελίστες και διακεκριμένοι νομικοί».

Κλείνοντας τις παρεμβάσεις του, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εξήρε ακόμη περαιτέρω το έργο της Fight Impunity, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο στηρίχθηκε σε αρχές, οι οποίες μπορούν να γίνουν κίνημα: «…Για να γυρίσουμε στο Fight Impunity που είναι που σημαντική πρωτοβουλία διεθνής κι έτσι το αντιλαμβανόμαστε όλοι έχει να κάνει με μια συλλογική προσπάθεια στη βάση των αρχών του κράτους Δικαίου τόσο διεθνώς, όσο και στο εσωτερικό των χωρών. Διότι η παραβίαση των βασικών αρχών του κράτους Δικαίου παρατηρείται και σε δημοκρατικές κοινωνίες της Ευρώπης. Το ερώτημα είναι πολύ απλό: θα τιμωρούνται οι παραβάτες που σε κάποια στιγμή κινήθηκαν είτε από οικονομική ισχύ, είτε παρακινούμενοι από άλλους παράγοντες, είτε χρησιμοποιώντας παρακρατικές και παραδικαστικές μεθόδους και να ανατινάξει στον αέρα το μεγαλύτερο επίτευγμα που μπορεί να επιτύχει μια χώρα όπως είναι η Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου; Το ζήτημα, ναι, είναι πολιτικό, είναι ηθικό, έχει να κάνει όμως και με τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες στηρίχθηκε αυτή η πρωτοβουλία και θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει κίνημα, γιατί αγαπητέ μου Αντόνιο ξεπερνάει τις δράσεις και τους σκοπούς του Fight Impunity. Έχει να κάνει με τη βιωσιμότητα και την προοπτική της Δημοκρατίας σε όλες τις χώρες…».

Δείτε επίσης: Αβραμόπουλος: Εσωτερική έρευνα της Κομισιόν για την εμπλοκή του στην αμαρτωλή ΜΚΟ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter