Ο «μετανοημένος» Βορίδης, από τα τσεκούρια και την ακροδεξιά, στο Εβραϊκό Μουσείο (Photos)

Ο «μετανοημένος» Βορίδης, από τα τσεκούρια και την ακροδεξιά, στο Εβραϊκό Μουσείο (Photos)

Η πορεία του Μάκη Βορίδη ήταν πάντα σταθερή. Υπήρξε ακροδεξιός, τόσο ίσως όσο δεν έπαιρνε άλλο και παραμένει ακροδεξιός, άσχετα αν άφησε το τσεκούρι και έβαλε γραβάτα.

Από το Κολέγιο Αθηνών και τα φοιτητικά χρόνια μαζί με τις καταγγελίες για απειλές, τραμπουκισμούς και ξυλοδαρμούς, ο Μάκης Βορίδης, υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενδύθηκε σήμερα το μανδύα του κοινοβουλευτικού και του δημοκράτη…

Ο υπουργός και πρώην αρχηγός του ακροδεξιού, φιλολεπενικού κόμματος, «Ελληνικό Μέτωπο» και πρώην γραμματέας της Νεολαίας ΕΠΕΝ του δικτάτορα Παπαδόπουλου, αναγκάστηκε στην αναδίπλωση μετά την κατακραυγή στο Ισραήλ αλλά και την Ισραηλιτική Κοινότητα της Ελλάδας για την υπουργοποίηση του.

Τελευταία «πινελιά» ήταν και η επίσκεψή του στο Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδας μετά και την αντίδραση του Ισραήλ που ουσιαστικά ζητούσε «μετάνοια» για να του απευθύνει το λόγο…

Διαβάστε επίσης: Οι στενές σχέσεις της οικογένειας Βορίδη με τον φασισμό

Ο Μάκης Βορίδης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, έσπευσε να φωτογραφηθεί στην επίσκεψή του, όχι για να αποποιηθεί της ακραίας του ιδεολογίας, αλλά απλά για να υπάρχει στην κυβέρνηση.

Έτσι τον είδαμε να ξεναγείται στους χώρους του μουσείου ενώ τον συνόδευε η διευθύντρια του Μουσείου, Ζανέτ Μπαττίνου, ο πρόεδρος του Μουσείου, Μάκης Μάτσας και ο αντιπρόεδρος, Βενιαμίν Αλμπάλας.

Διαβάστε επίσης: Ισραηλινός Τύπος: Στη φόρα ο αντισημιτισμός των Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη 

Εκεί ο Μάκης Βορίδης, πρώην ΛΑΟΣ, ΕΠΕΝ και δεν συμμαζεύεται, εξέφρασε «αυθόρμητα» την αντίθεσή του σε κάθε ρητορική μίσους και αντισημιτισμού.

«Σήμερα τον υποδεχόμαστε ως φίλο του εβραϊκού λαού και της ισραηλιτικής κοινότητας στην Ελλάδα» ανέφερε από την πλευρά του ο γγ του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Βίκτωρ Ελιέζερ.

«Σήμερα», υπογραμμίζουμε εμείς και παραπέμπουμε στο παρελθόν του…

Ο ίδιος πάντως σχολίασε ότι «αποτελεί προτεραιότητα η καταπολέμηση του νοσηρού φαινομένου του αντισημιτισμού», ενώ χαρακτήρισε εξαιρετικό το μουσείο ενθαρρύνοντας παράλληλα όλους να το επισκεφθούν.

Αγνοούμε τι σκεφτόταν από μέσα του…

Διαβάστε επίσης: Μετά την κατακραυγή, αποκηρύσσει το αντισημιτικό – εθνικιστικό του παρελθόν ο Μάκης Βορίδης








Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter