Ο Μητσοτάκης έχει πείρα από πόθεν έσχες γι’ αυτό και καλύπτει Στουρνάρα

Ο Μητσοτάκης έχει πείρα από πόθεν έσχες γι’ αυτό και καλύπτει Στουρνάρα

Έχει εμπειρία στις ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γι’ αυτό υπερασπίζεται -δίχως να κατονομάζει- τον Γιάννη Στουρνάρα από το βήμα της Βουλής.

Καταναλώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του για ζητήματα που δεν αφορούν το θέμα της συζήτησης στην Ολομέλεια, δηλαδή τη «Διανομή Κοινωνικού Μερίσματος», ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ύψωσε ασπίδα προστασίας στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αφού αναφέρθηκε στη συλλογικότητα που του έχει γίνει εμμονή, τον Ρουβίκωνα, πέρασε στη μόνιμη επωδό του όποτε καλείται να δώσει απαντήσεις ουσίας. Κατήγγειλε το «παρακράτος» των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συγκαταλέγοντας εμμέσως σε αυτό την εφημερίδα Documento. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «υπόγειες επιθέσεις κατά θεσμικών παραγόντων» με «έντυπα που συστηματικά εκτελούν συμβόλαια λάσπης».

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο κ. Μητσοτάκης αναφερόταν στις αποκαλύψεις του Documento, σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει το μονοπώλιο στις ελλιπείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης. Ο Γιάννης Στουρνάρας, όντας υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεως Σαμαρά, «ξέχασε» να δηλώσει τα ακριβή τετραγωνικά βίλας του στη Σύρο, ενώ παρέλειψε πλήρως μία πισίνα μεγάλων διαστάσεων.

Σε καμία περίπτωση ο διοικητής της ΤτΕ δεν μπορεί να κλέψει τα πρωτεία από τον πρόεδρο της ΝΔ. Τι είναι άλλωστε μία πισίνα και μερικά «ξεχασμένα» τετραγωνικά μπροστά στην offshore των Paradise Papers και το σπίτι του Βολταίρου, αφήνοντας στην άκρη τα δώρα της Siemens και τον «Κήρυκα Δανείων»...

ΥΓ. Να προστεθεί πως σε άτυπη ενημέρωση που παρείχαν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν ρωτήσαμε για ποιο λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλύπτει τον Γιάννη Στουρνάρα, μας παρέπεμψαν στο… briefing της εκπροσώπου του κόμματος. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter