Ο Μητσοτάκης επιβεβαιώνει το σχέδιο της ΝΔ – Καμία μείωση στον ΦΠΑ, κανένας έλεγχος στα υπερκέρδη (Video)

Ο Μητσοτάκης επιβεβαιώνει το σχέδιο της ΝΔ – Καμία μείωση στον ΦΠΑ, κανένας έλεγχος στα υπερκέρδη (Video)

Τη συνέχιση των πολιτικών επιβάρυνσης εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών επιβεβαίωσε με σαφήνεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου. Κατέστησε σαφές, για ακόμη μία φορά ότι δεν υπάρχει περίπτωση μείωσης του ΦΠΑ στα βασικά είδη, χρησιμοποιώντας ακραία νεοφιλελεύθερη ρητορική περί «ελεύθερης αγοράς», η οποία… εμποδίζει στο να γίνονται έλεγχοι για τον προσδιορισμό των υπερκερδών των μεγάλων επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης: Ξεκινούν φορο-σαφάρι για τα ελεύθερα επαγγέλματα

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου περί πιθανότητας μείωσης του ΦΠΑ και εντατικών ελέγχων για αισχροκέρδεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε με δογματικό τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ. «Μείωση των ΦΠΑ δεν σημαίνει μείωση των τιμών. Αν θέλουμε να μειώσουμε τον ΦΠΑ θα ωφελήσουμε τις επιχειρήσεις, όχι και τον τελικό καταναλωτή. Αυτό είναι κάτι που η ίδια η ζωή το έχει απαντήσει».

Επανέλαβε δε το επιχείρημα ότι ένα τέτοιο μέτρο εφαρμόστηκε στο εξωτερικό και έχει αποτύχει, ενώ επιχείρησε να κλείσει την κουβέντα για τον ΦΠΑ λέγοντας ότι «η μείωσή του θα μας στερούσε πολλά χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό», την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά έχουν πληγεί από τις πολιτικές της κυβέρνησής του την τετραετία 2019-23, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στα έξοδα ακόμα και για βασικά είδη.

Όσο για το θέμα των ελέγχων, ανέφερε με κυνισμό ότι «έχουμε ελεύθερη αγορά, τι να κάνουμε. Ελέγχους για να προσδιορίσουμε το περιθώριο κέρδους της επιχείρησης; Αυτά είναι πράγματα που δεν γίνονται σε καμία χώρα του κόσμου και προφανώς δεν μπορούν να γίνουν στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια προχώρησε στη διαπίστωση ότι «η ακρίβεια είναι μεγάλο πρόβλημα», και ότι οι πολίτες δοκιμάζονται, αλλά ως λύσεις πρόταξε γενικόλογες εξαγγελίες περί «ελέγχων στην αγορά» και «διαφάνεια στις τιμές».

Φυσικά, από τη συζήτηση δεν έλειψαν και τα διάφορα μέτρα επιδοματικής πολιτικής τα οποία χαρακτήρισε μεν «χρήσιμα», αλλά συμπλήρωσε ότι δεν «θέλω να δίνει η εντύπωση ότι στηρίζουμε τους πολίτες μόνο με επιδόματα».

Εν ολίγοις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η ΝΔ με εκείνον στο τιμόνι θα συνεχίσει να πορεύεται ακολουθώντας πολιτικές για τους λίγους και τους ισχυρούς, εις βάρος των πολιτών που «στενάζουν». Για εκείνους επιφυλάσσει «καθησυχαστικές» εξαγγελίες περί αυξήσεων σε μισθούς και μειώσεων σε φόρους σε βάθος, ενώ όπως παραδέχονται κορυφαία στελέχη της ΝΔ οι Βρυξέλλες δεν έχουν λάβει υπόψιν… ούτε τις μισές προεκλογικές «γαλάζιες» υποσχέσεις στο πρόγραμμα σταθερότητας.

Διαβάστε επίσης: Ομολογία Σκυλακάκη: Δεν υπάρχουν στο μεσοπρόθεσμο όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ (Audio)

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο «μαρτυριάρης» Σκυλακάκης αποκαλύπτει τα ψέματα Μητσοτάκη για το πρόγραμμα της ΝΔ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter