Ομολογία Σκυλακάκη: Δεν υπάρχουν στο μεσοπρόθεσμο όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ (Audio)

Ομολογία Σκυλακάκη: Δεν υπάρχουν στο μεσοπρόθεσμο όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ (Audio)

Στην έμμεση παραδοχή ότι η ΝΔ άλλα υπόσχεται στους πολίτες σχετικά με την οικονομία και άλλα συμφωνούνται στις Βρυξέλλες, προχώρησε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. Σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» τη Δευτέρα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες αναφέρονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που καλύπτει τη χώρα με όριο το 2026.

Στη συνέχεια δε σημείωσε ότι στο Πρόγραμμα Σταθερότητας δεν περιλαμβάνονται οι προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ στο «μακροοικονομικό σενάριο» αλλά ως «δημοσιονομικός χώρος». «Το Πρόγραμμα Σταθερότητας δεν περιλαμβάνει μια σειρά από πράγματα τις καινούργιες πολιτικές μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στις επίμονες προσπάθειες της δημοσιογράφου, Νίκης Λυμπεράκη, η οποία προσπαθούσε να εξάγει συμπέρασμα σχετικά με το εάν η ΕΕ έχει ενημερωθεί, ο Σκυλακάκης επιχείρησε να καλύψει τα νώτα της ΝΔ λέγοντας ότι «νομικά δεν μπορούμε να βάλουμε στο Πρόγραμμα Σταθερότητας όλες τις προεκλογικές μας υποσχέσεις».

Όλα αυτά ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ μιλούν για σταθερότητα και βήματα ανάπτυξης όσον αφορά την οικονομία για τα επόμενα χρόνια στις προεκλογικές τους ομιλίες. Χαρακτηριστικές είναι οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυξήσεις μισθών στο 25% σε βάθος τετραετίας, κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ και αύξηση του αφορολόγητου.

Ωστόσο, η εικόνα και οι δεσμεύσεις που μεταφέρονται στις Βρυξέλλες, φαίνεται ότι έχουν εντελώς διαφορετικό πρόσημο…

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter