Ο Μητσοτάκης πάλι δραπέτευσε την ώρα της αποκάλυψης

Ο Μητσοτάκης πάλι δραπέτευσε την ώρα της αποκάλυψης

Ο Μητσοτάκης είναι ένοχος πολλών εγκλημάτων και αυτά δεν είναι απόρροια πολιτικής αστοχίας, ούτε λάθη κατά την άσκηση της πολιτικής. Από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής του ο Μητσοτάκης έκανε ξεκάθαρο ότι η εξουσία γι αυτόν, είναι το μείγμα της βουλησιαρχίας, των αλαζονικών αντιλήψεων και της επιβολής. Η Ελλάδα γι αυτόν, ήταν Μητσοτακικό φέουδο, αποικία funds και πεδίο πειραματισμών για κερδοσκοπία. Η Δημοκρατία παραδόθηκε στους κανόνες της Φαμίλιας και δοκιμάστηκε από από τις Αντουανέτες μητσοτακικής κοπής.

Όσοι είμαστε στο Documento ήμασταν οι πρώτοι που δοκιμάσαμε τις μεθόδους της διαταραγμένης και αντιδημοκρατικής πολιτικής του συμπεριφοράς. Προειδοποιούσαμε για όσα πρόκειται να αντιμετωπίσει η χώρα, όχι εξαιτίας της δημοσιογραφικής μας διορατικότητας ή τον υψηλού μας δείκτη πολιτικού IQ, αλλά γιατί τα ζούσαμε γνωρίζοντας ότι πρόβλημα θα επεκταθεί παντού. Λέγαμε «είμαστε ο πρώτος στόχος αλλά δεν είμαστε ο στόχος. Στόχος είναι η δημοσιογραφία και η κοινωνία που αμφισβητεί».

Πέρασαν πάνω από τρία χρόνια για να γίνει κατανοητό , από τις παρυφές της Αριστεράς έως τις κορφές απ όπου οι ακροκεντρώοι θαύμαζαν το θαύμα Μητσοτάκη, ότι η χώρα κινδυνεύει.

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ανακοινώνει στη Βουλή, τα έξι ονόματα των θεσμικών παραγόντων που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ με εντολή του Μητσοτάκη. Ο έλεγχος της ΑΔΑΕ που έγινε με αίτημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αποκάλυψε ότι οι λίστες που δημοσίευσε το Documento είναι πραγματικές. Η ηγεσία του Στρατού, υπουργοί, σύμβουλοι του πρωθυπουργού, δημοσιογράφοι , εισαγγελείς , άνθρωποι σημαντικοί σε θέσεις ευθύνης, ήταν πραγματικά υπό παρακολούθηση όπως φαίνεται από την επιβεβαίωση που προέκυψε στο «αντιπροσωπευτικό» δείγμα το οποίο εξετάστηκε με αίτημα του Αλέξη Τσίπρα.
Η Ελλάδα δηλαδή και οι θεσμοί της, όπως γράφουμε εδώ και μήνες, είναι περικυκλωμένη και βαριανασαίνει μέσα σε ένα δίκτυο παρακολούθησης. Δηλαδή σε ένα δίκτυο που λειτουργεί για να συγκεντρώνει πληροφορίες και να εκβιάζει με αυτές, τους επίσημους φορείς του Κράτους. Υπουργεία, Δικαιοσύνη, Στρατός, δημοσιογραφία, είναι όλα υπό παρακολούθηση και (όπως φαίνεται από τις ανύπαρκτες αντιδράσεις των θυμάτων) σε συνεχή εκβιασμό.

Δείτε επίσης: Βουλή: Παρέμβαση Τσίπρα με ονόματα και διευθύνσεις για τις υποκλοπές – Σε πανικό το Μαξίμου

Άνθρωποι της Δικαιοσύνης μάλιστα κινήθηκαν ώστε να συγκαλυφθεί η υπόθεση. Είναι τυχαίο αυτό ή μοιραίο μετά το αλισβερίσι των αλληλοεκβιασμών; Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο οποίος ζητούσε δήθεν στοιχεία για την παρακολούθησή του ώστε να αντιδράσει, βρίσκεται σε άλμα στο κενό και δεν εννοώ αυτά που κάνει μπροστά στην κάμερα με αλεξίπτωτο για να δηλώσει πόσο μάχιμος είναι ενώ αποδεικνύεται άκαπνος και ρίψασπις μπροστά στην απειλή κατά της Δημοκρατίας.

Το έγκλημα Μητσοτάκη όμως είναι διαρκείας. Επί μήνες λέει ψέματα ότι δεν υπάρχουν παρακολουθήσεις. Το είπε ακόμη και μέσα στη Βουλή ότι δεν είναι δυνατόν να παρακολουθεί Φλώρο και Χατζηδάκη κι τράπηκε σε φυγή για να μην απαντήσει στην ερώτηση του Τσίπρα αν σκοπεύει να παραιτηθεί αν αποκαλυφθεί το αντίθετο. Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι ο Μητσοτάκης όχι μόνο γνώριζε αλλά οργάνωσε τις παρακολουθήσεις. Αποδεικνύει ότι δεν ισχύει το εφεύρημα περί ρυπαρών δικτύων που έδρασαν χωρίς να γνωρίζει. Αυτός είναι ο λόγος που δεν είπε καθαρά και απόλυτα στον Τσίπρα «ναι δεν υπάρχουν παρακολουθήσεις του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Χατζηδάκη και θα παραιτηθώ αν αποκαλυφθεί κάτι τέτοιο». Γιατί γνώριζε ο ίδιος ως εγκέφαλος και εντολέας του παρακράτους.
Αλλά ο Μητσοτάκης δεν επιχείρησε μόνο να δραπετεύσει από τον τόπο του εγκλήματος και τις ευθύνες του. Ενοχοποίησε, κατηγόρησε και συκοφάντησε όσους αποκάλυψαν αυτά που έκανε. Ξεκίνησε από τους δημοσιογράφους και κυρίως το Documento, προχώρησε σε επιθέσεις εναντίον θεσμικών οργάνων της Ε.Ε, για να καταλήξει να κατηγορεί τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο.

Σήμερα η αλήθεια αποκαλύπτεται και φυσικά για μια ακόμη φορά ο Μητσοτάκης λείπει. Δεν είναι στη Βουλή για να απαντήσει στις σοβαρές αποκαλύψεις που τον καθιστούν υπόλογο, αλλά έχει πάει στην Κρήτη. Ο πρωθυπουργός εφαρμόζει την γνωστή τακτική της δραπέτευσης από τη μικρή πόρτα. Ταυτόχρονα όμως αποδεικνύει ότι είναι περιττός. Δεν μας χρειάζεται. Βλάπτει σοβαρά τη Δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης:

Φόβος, τρόμος και ενοχή από το Μαξίμου για τα ευρήματα της ΑΔΑΕ (Video)

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση με τη Σακελλαροπούλου (Video)

Χρήστος Ράμμος – Παρέμβαση γεμάτη νόημα: Ευρώπη είναι η συνεχής αναζήτηση της αλήθειας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter