Ο Μητσοτάκης σκαρφίστηκε «νόμο για τα debate» για να αποφύγει τετ α τετ με τον Τσίπρα

Ο Μητσοτάκης σκαρφίστηκε «νόμο για τα debate» για να αποφύγει τετ α τετ με τον Τσίπρα

Δεκτικός σε διενέργεια debate αλλά με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς εμφανίστηκε σε μία ακόμα… «αυθόρμητη» εμφάνισή του σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί τις «προβλέψεις» του νόμου για να βάλει τους δικούς του όρους για μία ζωντανή προεκλογική συζήτηση.

«Όπως ξέρετε, υπάρχουν κανόνες που διέπουν τα debate που γίνονται στην προεκλογική περίοδο, συμμετέχουν προφανώς όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και βεβαίως κι εγώ είμαι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή να κάνουμε ένα debate, όπως το προβλέπει ο νόμος, για να μπορέσουν οι πολίτες να κατατοπιστούν πλήρως για τις θέσεις των κομμάτων» ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ερώτημα που του τέθηκε για το εάν τελικά θα αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα debate, σε «παρέμβαση» που έκανε σε ραδιοφωνική εκπομπή του Status FM 107,7.

Για μία ακόμα φορά, η συμμετοχή του πρωθυπουργού σε ραδιοφωνική εκπομπή παρουσιάστηκε ως «αυθόρμητη» παρέμβασή του, με τις παρουσιάστριες να παριστάνουν τις έκπληκτες και τον Κυρ. Μητσοτάκη να τις ρωτά «δεν σας έχω πει ότι παίρνω τηλέφωνα στα τοπικά ραδιόφωνα γιατί πάντα φροντίζω να ακούω αυτά τα οποία λέτε;».

Έτσι, εξίσου… αυθόρμητα τον ρώτησαν για τις προθέσεις του σχετικά με το πάγιο αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιπαρατεθούν σε ένα debate, με τον ίδιο να παίρνει την πάσα και να βάζει τους δικούς του όρους.

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως «επειδή επιμένει ο κ. Τσίπρας πολύ σε debate, ότι έχουμε κάνει παραπάνω από 80 συζητήσεις στη Βουλή. Η Βουλή, εξάλλου, είναι ο χώρος στον οποίο διασταυρώνουμε, θα έλεγα, τα επιχειρήματά μας και τα πολιτικά μας ξίφη», παρότι μόλις προ ολίγων μηνών, ήταν ο ίδιος που κρυβόταν από τις συνεχείς ερωτήσεις προς το πρόσωπό του για τις πολύκροτες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Νομίζω ότι επειδή έχουν και την ευκαιρία σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση να συγκρίνουν τον εν ενεργεία Πρωθυπουργό με τον τέως Πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε μία τετραετία από το 2015 ως το 2019, εγώ άλλη μία τετραετία από το 2019 μέχρι το 2023, νομίζω ότι οι συγκρίσεις μπορούν να γίνουν εύκολα και θα έλεγα αρκετά αβίαστα» ανέφερε ακόμα, συμπληρώνοντας πως «εμείς μέχρι τις εκλογές θα προβάλλουμε τα επιχειρήματά μας, θα μιλάμε γι΄ αυτά που έχουμε κάνει, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και αυτά τα οποία θέλουμε να κάνουμε».

Φυσικά, από μία τέτοια… σκληρή συνέντευξη δεν μπορούσαν να απουσιάζουν για μία ακόμα φορά τα «ντολμαδάκια», με τις δημοσιογράφους να συνδέουν μάλιστα το debate με το εάν η Μαρέβα Γκραμπόβσκι γνωρίζει τη συνταγή.

«Επειδή εγώ θα σας πρότεινα, εάν γίνει το debate να κάνετε δώρο στον Αλέξη Τσίπρα ένα πιάτο ντολμαδάκια, γιατί σας τρόλαρε λίγο για τα ντολμαδάκια και ήθελα να ρωτήσω, επειδή εσείς τα έχετε φάει από τα καλύτερα χέρια, από την αείμνηστη μητέρα σας. Η σύζυγός σας κάνει ντολμαδάκια;» ερωτήθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης, που μάλλον δεν είχε και πολλή όρεξη να διαφημίσει τις μαγειρικές ικανότητες της συζύγου του.

«Δεν κρύβω τις γαστρονομικές μου προτιμήσεις. Η σύζυγός μου προσπαθεί φιλότιμα, η αλήθεια είναι. Η συνταγή είναι γνωστή, είναι σε καλό δρόμο, αυτό μπορώ να σας πω» απάντησε, και έτσι έμειναν όλοι να αναρωτιούνται εάν τα ντολμαδάκια της Μαρέβας είναι ή όχι καλύτερα από της Μαρίκας…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter