Ο Ντέικρ Στόκερ, δισέγγονος του συγγραφέα του Κόμη Δράκουλα στο Docville την Κυριακή με το Documento

Ο Ντέικρ Στόκερ, δισέγγονος του συγγραφέα του Κόμη Δράκουλα στο Docville την Κυριακή με το Documento

«Η διάσημη ταινία «Νοσφεράτου» του Μουρνάου δεν είχε τα πνευματικά δικαιώματα. Η οικογένεια μας κέρδισε τη δίκη και έπρεπε να καταστραφούν οι κόπιες. Χαίρομαι όμως, που σώθηκαν μερικές γιατί πρόκειται για εξαιρετικό δείγμα του γερμανικού εξπρεσιονισμού». Συνέντευξη της Έμυς Ντούρου με τον Ντέικρ Στόκερ, με αφορμή τη συμπλήρωση 125 χρόνων από την έκδοση του δημοφιλέστερου βαμπιρικού μυθιστορήματος.

«Έβαλα μόνο ένα μικρό λιθαράκι στο #MeToo». Η ηθοποιός Λένα Δροσάκη μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για την κατάθεση της στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη και για την παράσταση «Photograph 51» που αφηγείται την αληθινή ιστορία της ερευνήτριας Ρόζαλιντ Φράνκλιν.

«Θα μας φας στη μούρη φασίστα, ρατσιστή, ομοφοβικέ». Ο Αντώνης Μποσκοΐτης συνάντησε τον Μέμο Μπεγνή και τον Ιωάννη Αθανασόπουλο και μίλησαν για την παράσταση «Bent» που ανεβαίνει στο θέατρο «Χώρα».

Ένα σχήμα που εντυπωσιάζει με τη χημεία των δύο ερμηνευτριών διαφορετικής γενιάς είναι το «Μαζί» της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και της Ελεονώρας Ζουγανέλη. Ο Αντώνης Μποσκοΐτης είδε και γράφει για το live.

Ο Κωνσταντίνος Καΐμάκης αποκρυπτογραφεί το σύμπαν του Στίβεν Σπίλμπεργκ, εντοπίζει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο Όλιβερ Τουίστ αλλά και αναφορές στο μπούλινγκ λόγω εβραΐκής καταγωγής, με αφορμή την τελευταία του ταινία «The Fabelmans».

Το Σπίρτο αναμμένο 20 χρόνια μετά. Αν τη δεκαετία του 2000 η ταινία «Σπιρτόκουτο» του Γιάννη Οικονομίδη ήταν γροθιά στο υπογάστριο, τώρα το μιούζικαλ μας βγάζει και τη γλώσσα. Η Χρυσούλα Παπαΐωάννου είδε και γράφει για το μιούζικαλ Σπιρτόκουτο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter