Ο Οικονόμου «αδειάζει» τα γαλάζια τρολ για τη σχέση της παρακολούθησης Ανδρουλάκη με την υπόθεση Καϊλή

Ο Οικονόμου «αδειάζει» τα γαλάζια τρολ για τη σχέση της παρακολούθησης Ανδρουλάκη με την υπόθεση Καϊλή

Ένα εντυπωσιακό άδειασμα στα γαλάζια τρολ, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό προσέφερε κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφορικά με την υπόθεση της Εύας Καϊλή και την «φήμη» που αναπαράγεται περί παρακολούθησής της από τις βελγικές αρχές, με στόχο τη νομιμοποίηση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ. «Δεν είπα ότι γνωρίζουμε. Λέω, να δούμε, θα έχει ένα ενδιαφέρον…» απάντησε στο documentonews.gr όταν του ζητήθηκαν στοιχεία για τις αναφορές του.

Τόσο στις ανακοινώσεις του, όσο και κατά τη διάρκεια του briefing, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε ουκ ολίγες φορές σε «παρακολούθηση που ενδεχομένως έκαναν οι Βέλγοι στην κα Καϊλή», όμως όταν το documentonews.gr τον ρώτησε εάν υπάρχει κάποιο στοιχεί για αυτές του τις αναφορές, εκείνος έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο.

«Θα έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε τι μέσα μεταχειρίστηκαν οι βελγικές Αρχές και να ξανααξιολογήσουμε λίγο, να ξαναζυγίσουμε τα όσα ακούστηκαν στον δημόσιο διάλογο» ανέφερε ενδεικτικά, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών σχετικά με τη σύλληψη της -πρώην πλέον- ευρωβουλεύτριας του ΠΑΣΟΚ, αφού λίγο πριν είχε αναφέρει πως «έχει γίνει πολλή συζήτηση στην Ελλάδα, για το κατά πόσο πολιτικά πρόσωπα -βεβαίως με πολύ αυστηρές ασφαλιστικές δικλείδες- ευρωβουλευτές, θα μπορούν να είναι ή να μην είναι ελεγχόμενοι σε ό,τι αφορά τις τηλεφωνικές τους παρακολουθήσεις με νόμιμο τρόπο».

«Από που προκύπτει η πληροφορία που βρισκόμαστε να συζητάμε σήμερα ότι η σύλληψη της κας Καϊλή ήρθε από παρακολουθήσεις από τις βελγικές αρχές» τον ρώτησε το documentonews.gr, με τον εκπρόσωπο να αναφέρει αρχικά πως «δεν είπα ότι γνωρίζουμε, λέω να δούμε, θα έχει ένα ενδιαφέρον», και να του επισημαίνουμε άμεσα πως «επειδή είπατε ότι μιλάτε για γεγονότα».

«Δεν είπα ότι γνωρίζουμε. Λέω ότι θα έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε εάν έφτασαν σε αυτό το σημείο με κάποιου είδους επισυνδέσεις ή νόμιμες παρακολουθήσεις, πώς θα τοποθετούμασταν στη λογική ότι εδώ θεωρούμε a priori πως δεν θα πρέπει να ισχύουν. Δεν είπα ότι το γνωρίζουμε. Να είμαστε σαφείς. Είπα ότι δεν υπάρχουν γεγονότα που να συνδέουν αυτά που έγιναν εκεί με αυτά που έγιναν εδώ, για να μην βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα» απάντησε στη συνέχεια, ακυρώνοντας την παραφιλολογία που έχει ξεσπάσει από το Σάββατο, με στόχο να δημιουργήσει μία παρελκυστική εικόνα στους πολίτες για τις παρακολουθήσεις της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Επίσης, το documentonews.gr τον ρώτησε σχετικά με τις δηλώσεις στήριξης που έχουν κάνει στο παρελθόν στελέχη της κυβέρνησης όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γρηγόρης Δημητριάδης αλλά και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε αντιδιαστολή με τις «κατηγορίες» του Γ. Οικονόμου κατά Ανδρουλάκη πως «διαγράφει τώρα αναρτήσεις του για την κα Καϊλή».

«Θα διέγραφε η κυβέρνηση δηλώσεις εάν είχε τη δυνατότητα, όπως ο κ. Ανδρουλάκης τις αναρτήσεις;» ήταν το ερώτημά μας, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δίνει μία μάλλον αμήχανη απάντηση, αφού περιορίστηκε στο ότι «το γεγονός ότι δεν έχουν διαγραφεί οι αναρτήσεις, απαντά από μόνο του στην ερώτησή σας».

Τέλος, ρωτήσαμε εάν ευρωβουλευτές και αξιωματούχοι της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωβουλή και στην Ευρώπη από την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού για την υπόθεση, φέρνοντας ως παράδειγμα και τα πρόσωπα του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Μαργαρίτη Σχοινά. Έχει αξία να σημειώσουμε πως η ερώτηση τέθηκε στον εκπρόσωπο πριν από το δημοσίευμα του Politico πως ο επίτροπος Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής και σημαίνον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο βελγικών αρχών.

«Δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο ή κάποια πληροφορία για το οτιδήποτε. Προφανώς και περιβάλλονται από την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού. Οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ., κανένα στέλεχος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να έχει την οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση. Όπως, επίσης, και ο πρώην Επίτροπος και ο κ. Σχοινάς» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του Μεγάρου Μαξίμου, σε μία μάλλον αδύναμη προσπάθεια κάλυψης μίας σειράς γαλάζιων παραγόντων.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter