Ο Οικονόμου βλέπει «εκστρατεία δυσφήμισης» πίσω από την έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα

Αμετανόητος στα περί «εκστρατεία δυσφήμισης» παραμένει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στην έκθεση των «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα» που πριν από λίγο καιρό κατέταξαν την Ελλάδα στην 108η θέση στην παγκόσμια κατάταξη στην Ελευθερία του Τύπου, μία έκθεση που επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί -ανεπιτυχώς- από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την οποία επικαλούνται τα κόμματα σύσσωμης της αντιπολίτευσης στην κριτική τους.

Μάλιστα, από το βήμα της Βουλής ο Γιάννης Οικονόμου δεν δίστασε να αμφισβητήσει ευθέως τα συμπεράσματα της έκθεσης των ΡΧΣ, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το Τσαντ και τη Μπουργκίνα Φάσο. «Κάποιοι, με την αρρωστημένη φαντασία τους, έφτασαν να υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα υπολείπεται στην ελευθερία του Τύπου, ακόμα και από δικτατορίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν παρέλειψε δε σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας να ισχυριστεί ότι « η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια και ενισχύει την προστασία των δημοσιογράφων», αποσιωπώντας μεταξύ άλλων τη δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη και τη μηδενική πρόοδο στην υπόθεση της διαλεύκανσης της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Τέλος, στην προσπάθεια να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Γιάννης Οικονόμου δεν δίστασε να παρουσιάσει ως «κατάκτηση» το αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμα στη διαμαρτυρία: «Από το 2019 μέχρι σήμερα έχουν γίνει σε όλη την χώρα 15329 πορείες-συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις-συλλαλητήρια. Για να έχουμε μια αίσθηση 14 καταγγελίες για 15329 πορείες και συγκεντρώσεις! Αυτή είναι η χώρα που καταστέλλει και εμποδίζει τους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους…».

Διαβάστε επίσης:

«Μπανανία» η Ελλάδα του Μητσοτάκη στην Ελευθερία του Τύπου: 108η στον κόσμο, πίσω από Τόγκο και Μποτσουάνα

Ύβρεις κατά Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα και Politico από Οικονόμου (Video)

Οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα απαντούν στον Μητσοτάκη για την κατάταξη που είναι… «σκατά»

Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα: Ιδιαιτέρως ανησυχητικά στοιχεία – Θλιβερό ρεκόρ με 57 δημοσιογράφους νεκρούς παγκοσμίως