Ο Οικονόμου χλευάζει την ΕΣΗΕΑ και εκθειάζει την «πολυφωνία» του ΑΠΕ

Ο Οικονόμου χλευάζει την ΕΣΗΕΑ και εκθειάζει την «πολυφωνία» του ΑΠΕ

Απάντηση-ανοιχτή πρόκληση επεφύλαξε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ΕΣΗΕΑ και στη δημόσια διαμαρτυρία της για την έλλειψη πολυφωνίας του Αθηναϊκού Πρακτορείου, υποστηρίζοντας μάλιστα πως «δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει» την πολυφωνία του, σε μία ωστόσο μάλλον αμήχανη υπεράσπιση των πεπραγμένων του κρατικού πρακτορείου και της ηγεσίας του. Ακόμα πιο αποκαλυπτικά, στα ερωτήματα για ενδεχόμενη παράλληλη αρθρογραφία του επικεφαλής του πρακτορείου σε άλλο μέσο δήλωσε πως «θα το ψάξω και θα επανέλθω».

«Τις προηγούμενες ημέρες η ΕΣΗΕΑ διαμαρτυρήθηκε δημόσια στο Αθηναϊκό Πρακτορείο για έλλειψη πολυφωνίας. Επίσης, είδαμε και επώνυμες καταγγελίες εργαζόμενων στο ΑΠΕ. Ακόμη, τις τελευταίες ημέρες υπήρξε δημοσίευμα που εμπλέκει τον επικεφαλής του πρακτορείου με αρθρογραφία σε άλλο μέσο, όπου δεν απάντησε δημόσια ο κ. Περδικάρης. Είστε ικανοποιημένος με την εικόνα που έχει το Αθηναϊκό Πρακτορείο;» ήταν το ερώτημα που έθεσε το documentonews.gr στον Γιάννη Οικονόμου, που με την απάντησή του… απαγόρευσε στην ΕΣΗΕΑ να κριτικάρει το πρακτορείο για την έλλειψη πολυφωνίας.

Μάλιστα, όπως φαίνεται και στην απάντησή του, για να καλύψει το πρακτορείο που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργού και του ίδιου του κυβερνητικού εκπροσώπου, στην αναφορά του στην πολυφωνία και την προβολή όλων των ειδήσεων, προσθέτει -καθόλου τυχαία- τη φράση «έτσι όπως προκύπτουν και φτάνουν σε γνώση του», καταφεύγοντας στο επιχείρημα που χρησιμοποίησε προ ημερών και το ΕΣΡ για την έλλειψη πολυφωνίας των τηλεοπτικών καναλιών.

«Σε ότι αφορά το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χρειάζεται να κάνουμε αρκετές βελτιώσεις σε ότι αφορά την ευρύτερη παρουσία του. Ένα πράγμα το οποίο δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο είναι η πολυφωνία, η αντικειμενικότητα και η προβολή όλων των ειδήσεων, έτσι όπως προκύπτουν και φτάνουν σε γνώση του» ανέφερε αρχικά ο Γ. Οικονόμου, επιμένοντας πως «δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ούτε την αντικειμενικότητά του, ούτε την προβολή των ειδήσεων», και καταλήγοντας σε ένα… κάλεσμα ενίσχυσης του πρακτορείου, «ως ελληνική πολιτεία, να δούμε πως θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την εξωστρέφειά του».

Υπενθυμίζεται πως μόλις την περασμένη εβδομάδα, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ απέστειλε επιστολή στον επικεφαλής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, Αιμίλιο Περδικάρη, ζητώντας του να επανορθώσει και να συμπληρώσει το ελλιπές τηλεγράφημα του πρακτορείου αναφορικά με την ανάρτηση του υπουργού παρά τω ωτακουστή, Άκη Σκέρτσου, από το οποίο δεν αφιερώθηκε ούτε μια αράδα τόσο στην αποκάλυψη της δεύτερης λίστας Predator όσο και στην απάντηση του Documento και του Άγγελου Προβολισιάνου.

Στην εν λόγω επιστολή που απεστάλη και αναρτήθηκε στο site της ΕΣΗΕΑ, γίνεται λόγος για «συγκεκριμένη πρακτική» που πλέον «παραπέμπει σε επιλογή». «Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν προς όφελος της αξιοπιστίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ την οποία όλοι επιθυμούμε και στηρίζουμε» σχολιάζουν τα μέλη του ΔΣ, έχοντας νωρίτερα καταστήσει σαφές ότι είναι «πρόσφατο παράδειγμα η παράλειψη της θέσης της εφημερίδας «DOCUMENTO» που αφορούσε το φλέγον θέμα των υποκλοπών επικοινωνιών».

Αντί απολογίας, την περασμένη Παρασκευή ο επικεφαλής του ΑΠΕ-ΜΠΕ απάντησε στην επιστολή της ΕΣΗΕΑ παραχαράσσοντας την πραγματικότητα και εφευρίσκοντας δικαιολογίες για την αντιδεοντολογική και πλειμελληματική κάλυψη των γεγονότων, αφού τον εξέθεσε ακόμα και ο Άκης Σκέρτσος.

Διαβάστε σχετικά: Κύριε Περδικάρη, λάβατε δελτίο Τύπου ή ανακοίνωση από τον Άκη Σκέρτσο;

Θωλή απάντηση και για τον «Μάρκο Παλαιολόγο»

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος που απάντησε ο Γ. Οικονόμου στο ερώτημα για το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», που καταγγέλλει πως ο επικεφαλής του ΑΠΕ-ΜΠΕ αρθρογραφεί με ψευδώνυμο στη φυλλάδα «Μανιφέστο». Σημειώνεται πως σε ερώτηση που του απηύθυνε το documentonews.gr, ο Αιμ. Περδικάρης επέλεξε να μην απαντήσει και να μην διαψεύσει το δημοσίευμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την Πέμπτη, αφού παρότι ψέλλισε για το δημοσίευμα πως «δεν νομίζω ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», πρόσθεσε πως  «δεν το έχω και πολύ καλά υπόψη μου, θα το ψάξω και θα επανέλθω», αποφεύγοντας ουσιαστικά να το διαψεύσει κατηγορηματικά.

Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα, «ο πρόεδρος και διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) Αιμίλιος Περδικάρης εργάζεται παράλληλα στη νεοδημοκρατική εφημερίδα “Manifesto” και υπογράφει με το ψευδώνυμο “Μάρκος Παλαιολόγος”». Και προστίθεται στο δημοσίευμα: «Είναι χαρακτηριστικό ότι ο… Μάρκος Παλαιολόγος έγραψε χθες ένα άρθρο με τίτλο “Το… πουλί του Twitter σε περιδίνηση”. Ομως, ο κ. Περδικάρης έχει αποδείξει κι άλλες φορές στο παρελθόν πως το τελευταίο που τον ενδιαφέρει είναι η αξιοπιστία και η πολυφωνία που πρέπει να έχει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αρκεί να εξυπηρετεί την κυβέρνηση».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Νέα αναφορά του Documento στην ΕΣΗΕΑ κατά του επικεφαλής του ΑΠΕ, Αιμίλιου Περδικάρη

Κατ’ αποκλειστικότητα κάλυψη του ΑΠΕ στον Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter