Ο Όρμπαν ταξιδεύει στις ΗΠΑ: Θα συναντήσει τον Τραμπ και όχι τον Μπάιντεν

Ο Όρμπαν ταξιδεύει στις ΗΠΑ: Θα συναντήσει τον Τραμπ και όχι τον Μπάιντεν

Εν μέσω προεκλογικού «πυρετού» στην Αμερική, ο Βίκτορ Όρμπαν ετοιμάζεται να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να βρεθεί τετ α τετ με τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ δεν θα συναντηθεί με κανέναν αξιωματούχο της κυβέρνησης Μπάιντεν. Πρόκειται για μια ανήκουστη κίνηση για έναν ηγέτη νατοϊκής χώρας, σημειώνει ο Guardian.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει επανειλημμένες επικρίσεις από την αμερικανική κυβέρνηση για παραβίαση του κράτους δικαίου στην χώρα του και τη φιλική του σχέση με το Κρεμλίνο, θα φτάσει στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα χωρίς να έχει προσκληθεί από τον Λευκό Οίκο.

Αντιθέτως, θα μιλήσει σε πάνελ με τον επικεφαλής ενός συντηρητικού Thinktank, του Heritage Foundation, πριν συναντηθεί με τον Τραμπ στη Φλόριντα την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Η επίσκεψη του Όρμπαν παρακολουθείται στενά στους κύκλους της εξωτερικής πολιτικής, εν μέρει λόγω των φόβων ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την πρόσβασή του στον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο πρόεδρο για να προωθήσει τις θέσεις του Κρεμλίνου σχετικά με την Ουκρανία.

«Η φιλελεύθερη διεθνής τάξη δέχεται πολύ σοβαρή επίθεση», δήλωσε ο Πίτερ Μπούντα, πρώην αξιωματούχος της ουγγρικής αντικατασκοπείας. «Ως ένα είδος τζογαδόρου της εξωτερικής πολιτικής, ο Όρμπαν έχει ποντάρει τα πάντα στην κατάρρευση αυτής της τάξης και στοιχηματίζει ότι αν δεσμευτεί εκ των προτέρων στις ανερχόμενες δυνάμεις της Ανατολής, θα μπορέσει να εξασφαλίσει μια πιο ευνοϊκή θέση».

«Οι επικοινωνίες τόσο του Όρμπαν όσο και του Πούτιν επικεντρώνονται στις «ειρηνευτικές» διαπραγματεύσεις, οι οποίες αναμφίβολα θα ωφελούσαν τους Ρώσους», δήλωσε ο Μπούντα, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να κάνει κανείς λάθος αν υποθέσει ότι ο Όρμπαν τελικά ασκεί πιέσεις στις ΗΠΑ για την εξωτερική πολιτική υπέρ της Ρωσίας».

«Στο τέλος του έτους η παγκόσμια πολιτική σκηνή θα μοιάζει πολύ διαφορετική από ό,τι φαινόταν στις αρχές του έτους και, με τη βοήθεια του Θεού, τα περιθώρια ελιγμών της Ουγγαρίας δεν θα μειωθούν, αλλά θα διευρυνθούν σε βαθμό που δεν έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό», είχε υποστηρίξει ο Όρμπαν σε πρόσφατη ομιλία του.

Διαβάστε επίσης: Die Welt: «Ο Όρμπαν ανοίγει το δρόμο για ένα νέο ΝΑΤΟ»

Κύρτσος: Η ορμπανική εικόνα Μητσοτάκη συμπληρώνεται με την υπόθεση Ασημακοπούλου

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter