Ο Πασχάλης, η φωνή του καλοκαιριού στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento

Ο Πασχάλης, η φωνή του καλοκαιριού στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento

Ο Πασχάλης, o δημοφιλής τραγουδιστής που ξεκίνησε από το Δοξάτο της Δράμας, μιλάει στην Έμυ Ντούρου για τη ζωή και την πορεία του.

Με αφορμή την παράσταση «Το γεφύρι της Άρτας και οι Λυγερές του κάτω κόσμου» η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης και σκηνοθέτρια Μαριάννα Κάλμπαρη μιλάει στον Παναγιώτη Φρούντζο για τα δεινά της πατριαρχίας.

Ο Αντώνης Μποσκοΐτης συνάντησε την Πάολα Ρεβενιώτη στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης όταν ανέβηκε για την προβολή της ταινίας της «Πικροδάφνες». Η συζήτηση που ακολούθησε καταπιάστηκε με τη διαδρομή της μες στον χρόνο, τους «εξωγήινους» της Νέας Δημοκρατίας, τον ΣΥΡΙΖΑ, το Άουσβιτς, το χάσμα γενεών.

H Έλλη Μερκούρη, σκηνοθέτρια και υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας κωφών Τρελά Χρώματα, γράφει για την παράσταση «Ιστορίες φαντασμάτων από την Ιαπωνία» του Λευκάδιου Χερν και τη σύμπραξη κωφών και ομιλούντων καλλιτεχνών επί σκηνής.

Τα σκοτεινά σημεία στην απόφαση του ΥΠΠΟΑ για την «ανάδειξη» της Ακαδημίας Πλάτωνος και οι νέες εικόνες που αποτυπώνουν το μέγεθος της επικείμενης καταστροφής. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Η Χριστίνα Αθανασούλα-Μαντζαβίνου, κατασκευάστρια κοσμήματος, μοιράζεται τη μοναδική της εμπειρία να ζήσει 22 μέρες καλοκαιριού στη Sosúa, μια ακτή της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Ο ηθοποιός Μελαχρινός Βελέντζας μιλάει στη Δανάη Κισκήρα-Μπαρτσώκα για την παράσταση «Lemon» που μπορείτε να δείτε σε μέρη που δεν έχετε φανταστεί.

Με αφορμή τις επετείους της 4ης Ιουλίου (Αμερικανική Επανάσταση) και της 14ης Ιουλίου (Γαλλική Επανάσταση) ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χάρης Αθανασιάδης γράφει τις αδερφές επαναστάσεις της ελληνικής και τους εθνικούς μύθους που ανακυκλώνονται προς σχολική χρήση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter